Melyik lehet az a nagytestű kutyafajta, ami kis mozgásigényű és emberközpontú?
Labrador, golden retriever jó választás lenne. Nem véletlenül ez a két fajta legtöbbször terápiás kutya, szeretik a gyerekeket, lehet őket "nyúzni" és könnyen taníthatóak. De azért mozgást ők is igényelnek, mint minden más fajta.
Én ajánlom neked, hogy fajtamentőknél érdeklődj, sok tanácsot tudnak adni.
Szia !
A németjuhász is kicsit több, mint 30 kg, és a benti lakást sem tudom ,hogy hogy viseli de nagyon emberszerető értelmes kutya tanulékony is ... gyerekbarát. Mi is németjuhászokat tartunk.. nagyon szeretreméltó.
Még talán a labradorok nagyon gyerekbarát kutyák .. vagy a Golden Retriver :)
Nekem ezek az ötleteim vannak :) Remélem segítettem... sok sikert a választáshoz!
21:39
Még hozzátenném a magyar vizslát, barátságos, intelligens és nagyon családszerető kutya..
Elsőre én is a leonbergit mondtam volna, de a hosszú szőre miatt nem biztos, hogy jól viselné a lakást.
Esetleg még a bordeuxi dogra illik a leírás, nekik sokkal kevesebb a mozgásigényük, mint egy labinak vagy német juhásznak, egyet személyesen is ismerek napi 1óra sétával tökéletesen elvan, a családjával olyan ami az elvárásaidnak megfelel idegenekkel semleges.
wikipédiáról:
"Ez a kutya afféle „csiszolatlan gyémánt”. Nagyon bátor, igen sokat követel magától, ugyanakkor érzékeny az otthon hangulatára is. Igen erősen kötődik a családja tagjaihoz. Kifutóban való tartása nem alkalmas. Kiegyensúlyozott, békés, engedelmes és barátságos állat. Mindig tudni akarja, hogy mi történik a környezetében. Gazdája és családja iránt nagyon gyengéd és hűséges. Nem ugat sokat, éppen ezért ha mégis hallatja erős hangját, nem árt ellenőrizni, miért teszi. A bordeaux-i dog megvédi családja tagjait a rossz szándékú emberektől, s magától értetődő feladatának tekinti a lakás és a kert őrzését. Az a bordeaux-i dog, amely kölyökkorában kedvező tapasztalatokat szerzett és amelyet következetesen neveltek, jól megfér az egyéb háziállatokkal. A gyermekekkel általában kedves, türelmes és védelmező. Az idegenekben eleinte nem bízik és velük szemben óvatosan viselkedik, de ha a gazdája elfogadja őket, akkor a kutya azonnal követi a példáját. A fajta képviselői - főként a kanok - igen domináns módon viselkedhetnek más kutyákkal szemben, akár az utcán, akár a lakásban találkoznak velük."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!