Úgy hallottam hogy ha a palotapincsinek levágják a szőrt a füléről akkor megsüketül. EZ igaz?
Nagyon megilyedtem mert az én kutyusomnak elég csomós a szőre a fülén.( a kertből mindent összeszed) És volt egy kisebb csomó ami nagyon zavarta és levágtam neki.
Most akkor meg fog süketülni?
Nem, nem igaz, hogy meg süketül!
Ez egy olyan hülyeség mint az ha a Puli szeme elől levágják a szőr akkor megvakul.
ó akkor megnyugodtam
köszönöm a választ
nem süketül meg. Sőt ha levágod a szőrcsimbókokat akkor jót is teszel vele, mert nem húzza a bőrét.
Kozmetikában a legtöbb kutyának a füle belsejéből ki is szokták tépni a szórt, hogy ne fülledjen be és ne legyen fülgyulladás.
Rendben!! :)
Köszönöm a választ!!!
fogod a fülét, a belsejéből kézzel kitépkeded a szőrt, a fül külső oldalán,illetve alatta pedig naponta fésüld ki !
persze, ha beleszúrsz a fülébe, akkor megsüketül, ha nem szellőzik, és begyullad,és nem kezeled, akkor is megsüketül-het!
a lényege, hogy szellőzzön, ezért szokták a fül belső részén, a szőrt kitépkedni, de az állatorvos, vagy a kutyakozmetikus is megmutatja, az utóbbi meg is csinálja !
javasolt a fültisztító folyadék használata is , pont az ilyen meleg időben fordul elő ( bepállik, és a meleg nedves helyek,mint a fül remek talaja a gombáknak,baktériumoknak)
tanuld meg a fültisztítást :)
köszönöm a választ!!!
Most fogunk menni majd kozmetikushoz akkor a fülét is megnyíratom neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!