Miért gondolják egyesek, hogy rájuk nem vonatkoznak a törvények csak mert "jól nevelt" a kutyájuk?
Semmiféle törvény nincs arra, hogy pórázon kell tartani, akármi is van úgyis a gazdáját veszik elő.
Szóval az ő felelőssége, ahogy az autó vagy motorvezetés is.
Egyébként egy kutya, - főleg utcán ami nem a területe - meg tök érdektelen, ha nem lépsz vele testbeszédes kapcsolatba.
Azaz nem nézel rá, nem kezdesz el felvenni mindenféle testhelyzeteket stb.
Miért mindíg a kutyaszarral van bajuk az embereknek?
Olajfolttal, megolvadt bitumennel, vagy turha / hányássfoltokkal miért nincs?
sokszor több van belőlük az utcákon, mint kutyaszarból.
Engem is idegesít, amikor kutyák szabadon mászkálnak, el is olvastam a szabálysértési törvényt, de az nem írja elő a pórázon vezetést, csak ha a kutya "felügyelet" nélkül van.
147. Veszélyeztetés kutyával
193. § (1) Aki a felügyelete alatt álló kutyát
a) a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, vagy kóborolni hagyja,
b) természeti és védett természeti területen, vagy vadászterületen – a vadászkutya kivételével – póráz nélkül elengedi, vagy kóborolni hagyja,
c) szájkosár és póráz nélkül közforgalmú közlekedési eszközön – vakvezető, illetve mozgáskorlátozottakat segítő kutya kivételével – szállítja,
d) élelmiszer-elárusító üzletbe, közfürdő területére vagy játszótérre – vakvezető, illetve mozgáskorlátozottakat segítő kutya kivételével – beenged, illetőleg bevisz,
szabálysértést követ el.
(2) Aki harapós kutyáját nem zárt helyen tartja, vagy nem helyez el a ház (lakás) bejáratán a harapós kutyára utaló megfelelő figyelmeztető táblát, szabálysértést követ el.
(3) Az (1) és (2) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a közterület-felügyelő, természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr is szabhat ki helyszíni bírságot.
Na. Nekem igaz kistestű a kuytám, de elengedem, lévén, a környékünkön nem nagyon van kijelőlt futtató.
A kakira meg van egy baromi jó, és egyszerű megoldás. ÖSSZE KELL SZEDNI!
Velem is megtörtént, hogy a kutyum a járd közepére tojt a buszmegállóban, mert nem figyeltem a jelzéseire. Na bumm.Össze szedtem.
Jahogy gusztustalan? Most őszintén, akkor ennyi erővel egy kisbaba kakis feneke is az, meg a sajátunk is...
Ajánlom figyelmedbe ezt a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2919231-hogy-..
Az ilyenek miatt történik ez meg, mint te, kedves utolsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!