A hajam égnek áll már ha meglátok egy yorkit. Ti hogy vagytok vele?
Ne bélyegezzétek meg az összes yorkit! Az én kutyám se aggresszív sőt tudja ha valaki erősebb nála azzal megadó magatartást mutat (lekushad előtte, akár el is fekszik). Fél éves kora óta kutyaiskolába járunk, ő ott a legkisebb, megtanulta hogyan kell a kutyákkal viselkedni.
Én is mesélhetnék élményeket: sétálunk a kutyusommal, szépen megy előttem pórázon. A járda melletti kocsmába egy idióta kiköti a napernyőhöz a spánieljét. Ahogy meglátja az utcán az én yorkimat mint az őrültek rohan, elborítja a napernyőt, elszakad a póráz és nekiront a kutyámnak. Úgy kaptam ki a szája közül, majdnem beleharapott a hasába.
Nem az első és nem is az utolsó kalandunk volt agresszív kutyával és a felelőtlen gazdájával. És akkor jön ki nekünk hápogni a pasas hogy az ő kutyája nem harap...
Most akkor én is kezdjem szidni a spánieleket hogy a "hajam égnek áll tőlük?" Csak azért mert egy idióta alkoholista a gazdája?
Azért akár tetszik, akár nem az embereknek, valljuk be a nagyméretű kutyáknál nagyobb százalékot tesz ki a megnevelt kutyák száma, mint a kisméretűeknél.
Mindkét oldalon vannak jólnevelt és rendetlen kutyák is, de az arányok messze nincsenek egálban.
Nem a kutya a hibás,hanem a gazdája,hogy nem képes vagy nem volt képes megnevelni bármelyik fajta lehet kezes bárány,de dühöngő szörnyeteg is. Egy – két fajtánál nem vétkes a gazda,mert a kutya hajlamos genetikailag arra,hogy öregségére megbolonduljon pl: dalmata,chau-chau,kuvasz.
De az megint más tészta,ha séta közben csipkedi a másik kutya orrát erről a gazda tehet,hogy nem figyel rá és nem szoktatja le erről a kellemetlen és bosszantó viselkedésről. Nekem nem áll égnek a hajam mivel én is most fogok venni egyet viszont tényleg bárhova megyek legalább 3 mindig látok amit annak tudtam be,hogy nagyon divat kutya lett és ezért mindenkinek van viszont a párom szerint ez nem így van szerinte idáig azért nem tűnt fel,hogy sokaknak van,mert nem ilyen fajta kutyát akartam szerinte,ha palotapincsit akarnék akkor azt látnám úton útfélen :) de attól függetlenül tényleg sokan lófrálnak velük a parkban,utcán stb.
Persze Little Red... Tele van a híradó azzal hogy pincsi, yorki, törpe uszkár, kopasz kutya harapott meg valakit, de olyan még sosem volt hogy német juhász boxer, puli vagy nagytestű ugye? Annyira igazad van hogy néhány moszat be is veszi. Gondolkozz már!
Tök mindegy hogy kis- vagy nagy testű meg kell nevelni!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!