Hogyan érjem el azt hogy ő úgy tekintsem rám mint a legjobb barátja?
Nagyon szeretem a kutyámat Moszkvai őrkutya és 5.hónaposan került hozzánk(most 8 hónapos). Hogyan érjem el azt hogy ő
úgy tekintsen rám, mint egy legjobb barát, akihez mindig odajöhet? Kérlek Normális válaszokat írjatok! Köszönöm előre is.:)
Elsősorban válj falkavezérré számára, akitől biztonságot és irányítást kap! Ha ez megvan, bízni fog benned. De ezt nem erőszakkal éred el, hanem nyugodt, következetes, határozott viselkedéssel. Foglalkozz vele sokat, sétáljatok nagyokat, menjetek emberek és kutyák közé.
Egyébként nem írtad, mi a baj vele, fél, bántották, esetleg agresszív?
Akkor szeret a legjobban, ha a vezére vagy. Ha nem vagy az, nem is fog hozzád odamenni, főleg hogy ez egy keményebb kutya. Én a nővérem kutyájával nem tettem semmit, ami miatt felette lehetnék, csak a játszótársa vagyok. Eredmény: nem tudok rászólni, folyton rámugrál, kikapja a kaját kezemből, és durván játszik velem. Pedig ez egy labrador! Ha nem leszel a moszkvaid vezére, akkor ott ennél sokkal nagyobb gondok lesznek.
Ellenben a saját kutyámnak a vezére vagyok, engedelmes, mindig jön, finoman játszik, kis hangokból, érintésekből is tudja, hogy mit akarok. Neki a vezére vagyok, ezáltal a barátja is. Kell a barátság és szeretet, de csak bizonyos korlátok közt. Mert a kutyának nem barát, hanem vezér kell, ezt nem lehet elégszer elmondani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!