Milyen kutyafajtát vegyek?
Sziasztok!
16 éves fiú vagyok,szeretnék venni otthonra egy hűséges,házörzőt.
Minimum legyen vagy 30 kg a kutya,ettől kisebb kutyát nem szeretnék venni.
Hát vinném kutyasuliba is,lefárasztani letudnám rendesen.
Apám segít a nevelésében,ha kicsit makacsabb vagy határozottabb nevelés kell.
Milyen kutyát ajánlotok?
Menhelyről nem kell kutyus,konkrét fajtát akarok,persze tenyészetből,jó helyről.
Szeretném ha idegeneket nem engedné be csak az én felügyeletem mellet (vinném ÖV-re)
Család tagjait,engem,öcsém és szüleimet nem bántaná,gondolom ez függ a neveléstől is,de egyes fajták könyebben lesznek agresszívek.
Én németjuhászra gondoltam és óriás schnauzerre és boxerre. esetleg bullmasztiff.
Köszönöm a válaszokat.
Esetleg tapasztalatotok van ezekkel a kutyával?
Kan-t vagy szukát?
én mindenképpen kant szeretnék.
Persze tudom átlagba erősebb jellem,de biztos látom már rajtuk melyik a kicsit nyugodtabb vérmérsékletűbb 8-9 hetesen amikor elhozom őket :)
Nekem bullmasztiffom van. Mindegyik fajta határozott nevelést igényel. Ahogy a szavaidból kiveszem, ez a rész édesapád feladata lenne inkább?
Neked is határozottnak és következetesnek kell lenned ahhoz, hogy kezelni tudd a felsorolt fajták közül bármelyiket, különben nem fognak rád hallgatni.
Mivel csak 16 éves vagy, inkább a szukát ajánlom, mert egy szukához talán a te határozottságod is elég lesz, ha komolyan elszánt vagy, és az azért nagy dolog lenne. :)
A boxert szerintem felejtsétek el, az nem való egy 16 évesnek, túl akaratos kutya, egyelőre a német juhászkutyát ajánlom neked, az a legideálisabb, viszont arra figyelj, hogy munkavonalú kennelből hozzátok el, és ne kiállítási vonalból, ez nagyon fontos!
Szóval röviden: munkavonalú német juhászkutya! :)
Szia!
Egyik nagyon jó barátom németjuhászokat (ordas és ekete színben) és malinokat tenyészt, ők nagyon jó kutyák mindenre, sortokra és öv-re is!
Ha esetleg érdekelne szívesen segítek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!