Epilepsziás kutya?
SOHA nem gyógyszereztem a máltai kutyám, kizárólag természetes alapú készítményeket kapott. 1 éves kora óta volt epilepsziás. 2 hónapja altattuk el, mert már maga alá pisilt az utóbbi egy-két hónapban és nem evett. Egész életében kutya baja se volt, 3-4 havonta egy rövid roham (5-10 perc), de amint megkapta a csöppeket, azonnal elmúlt. Egy nagyon boldog, vidám kutyus volt egész életében.
Ja, és a lényeget a végére hagytam: 18 évet élt. Így is lehet, gyógyszerek nélkül.
Vele beszélj:
Dr. Kiss Gabriella
1045. Budapest Tó. u 70
E-mail: favorit.allatkorhaz@chello.hu
Tel: 360-0334
Sűrgős esetben: 06-20-994-3157
Rendelési idő:Hétfő, Szerda, Péntek: 9.00-12.00
Kedd, Csütörtök: 16.00-20.00
Nagyon régóta kezel epilepsziás kutyákat, szerintem mindenképp beszélj vele, de még jobb lenne, ha személyesen felkeresnétek.
szia!
15 évig volt epilepsziás az angol cocker spánielem. Soha nem gyógyszereztem, annyira nem voltak sűrűn a rohamai, kb havonta, kéthavonta egy. Végelgyengülésben aludt el, nem zavarta különösebben.
Arra kell vigyázni, hogy nehogy beverje a fejét rángatózás közben, lefogni minden szinten tilos! Izomszakadása lesz, ha megpróbálod lefogni.
Utána az enyém mindig szomjas volt, és össze vissza ment. Előfordul székletürítés, bepisilés, hányás, szemkidülledés, egy-egy végtag görcsben maradása (ezt nagyon finoman lehet masszírozni).
Az enyémnek rövid rohamai voltak, de nagyon erősek, esetleg 2 egymás után.
Az a lényeg, hogy tudd, a kutya ilyenkor nincs magánál, nem érez semmit, tehát nagyon sajnálni sem szabad! Ezt úgy értem, hogy ne ajnározd túl a roham után, csinálj úgy, mintha minden a legnagyobb rendben lenne! De azért 1-2 óráig még figyelgesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!