Melyik a legagresszívabb és a legszelídebb kutyafajta?
Agresszív kifejezés nem igazán helyénvaló, de mindegy.
Szerintem vannak olyan fajták, akik nem annyira kompatibilisek az emberekkel, mint mondjuk egy Labrador (aki elég ember centrikus). Ilyen pl.: az Akita.
Akkor vannak azok a fajták, akiknek beleépítették a génjeikbe, hogy a fajtatársaikkal "ellenségesek" legyenek, pl.: Staff.
De ezek teljes mértékben formálhatóak. Szóval részemről jelentéktelen, hogy milyen a kutya alaptermészete, vagy mit örökölhetett az őseitől, mert nem ez határozza meg a jellemét, hanem a nevelés, megfelelő szocializáció...stb.
A "legszelídebb" helyett azt mondanám, hogy leg-ember centrikusabb a Labrador, Németjuhász, Társasági kutyák, és millió más fajta. Akit ember mellé "terveztek". Vagy társasági kutyának vagy munka kutyának, a lényeg, hogy ember közeli feladatokra. :-)
minden kutyaval kell foglalkozni,fajtatol fuggoen.
en amstaffot asaroltam,eleg dragan,de megerte.figyelembe vettem a szulok es a kolyok viselkedeset.igy most van egy kezesbarany kutyam.kimondottan nem lehet fajtarol allitani melyik a legagresszivabb,vagy legszelidebb.
egy mopsz is lehet agressziv ha olyan elmenyeken ment kersztul,nem volt vele foglalkozva.
A szelidebb fajtak koze sorolnam a collie-t.
3-as valaszolonak igazat adok.nagyon csaladcentrikussak.
de ezert nem kell a kerdezonek azt hinnie hogy ez eleg egy amstaff vasarlasara.a csaladjukat imadjak,viszont erosen kell kuzdeni a falkavezersegert.imadom a staffokat :D
kerdezo: bocsanat,tudom nem ide valo ez a valasz
.........és azért még azt se hagyjuk ki, hogy azok a kutyák amelyek gazda/családcentrikusak sok esetben más kutyákkal már agresszívebbek!
Csak a miheztartás végett, mert egyeseknél család/gazdacentrikusság = jámbor állat
Agresszív:pit bull
Szelíd:border collie
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!