Miért kaparnak a kutyák kakilás után?
'De otthon te vagy az egyedüli, akinek kaparhat, kedves utolsó.'
Köszönöm szépen, de tisztában vagyok vele.
"Érdekes, nekem rászólás nélkül ülve pisil az ivaros kanom..."
Büszke lehetsz rá..
Nekem egy elég domináns, 4 éves roti-nj keverék ivaros kanom van, aki teljesen engedelmes, kontrollálható kutya!
Sokszor az udvarban is kapar pisilés után...nagydolgot nagyon ritkán produkál a kertben...a sétákon annál gyakrabban :D ott is sokszor kapar utána. Kutyák közt magát kihúzva, peckesen, farkát fent tartva közlekedik, de a meghágás eszébe sem jut!!! Tudja, hogy akkor "kinyírom". Már a hosszú szemtől-szembe állást sem hagyom neki, a fejét nem szokta a másik kutya nyakára, marjára tenni, csak nagyon-nagyon kivételes esetben, amikor félig játéknak álcázza pl szuka kutyákkal :)
Én vagyok a kivétel azok közül, akik a saját módszerüket istenítik...alkalmazom a klikkeres pozitív megerősítést, a falkavezéri szabályokat, de a hagyományos pórázrántás is, amit azonnal jutalom és dicséret követ...
Néhány modern kiképző és pl. Cesar is hangsúlyozza, hogy az utcán pórázon sétálva, vagy kutyák közt a kutya farka nem lehet túl magas állásban, mert azzal is már dominál, nem moroghat játékból sem, stb...szerintem ez már azért túlzás...a kutya elsősorban a nonverbális jeleket használja, tehát attól, hogy egy kutya játékos testtartásban, játék közben morog, attól a másik, kommunikálni tudó (!) kutya felismeri, hogy nem gyilkolni akar a másik, csak játszani...és ha az ember elvárja, hogy a kutyája állandóan abban a "nyugodt-megadó" állapotban legyen, melyben a farok alacsonyan áll, akkor a kutya megtört lesz...tapasztalat: saját kutyámnál egy időben korrigáltam minden olyan állapotot utcán és kutyák közt is, amikor a farka "domináns" állásban volt, a legkisebb morgást is letiltottam, nem engedtem elfajulni...az lett a vége, hogy a seggemben állt, nem mert kapcsolatot teremteni kutyákkal...most ott tartunk végre, hogy a kiállásával mutatja, hogy ő domináns, de nem mászik más kutyára, pózolgat, de nem megy tovább, és amikor rávicsorognak, akkor vicsorogva-morogva LEFORDUL a másik kutyáról. Tavaly év végén volt, hogy pár hét alatt többször került bunyóba, önhibáján kívül, és az ő hibájából is...akkor kapott egy kemény büntit, azóta ismét ok a dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!