Honnan tudnék skót juhászt (kb.1-4 éves korig) szerezni?
Fajtamentőknél néztem de csak öregebbeket találtam. Budapesten vagy környékén kéne.
Előre is köszi a válaszokat:)
Ez a fajta nem is kistestű. Rengeteget eszik.
Bele gondoltál, hogy mennyi egy kutya tartása?
ott van a kaja, oltás, állatorvosi költségek, ha nem otthon gondozod a szőrét akkor kozmetika stb....
Rengeteg pénz. Szerintem ezt gondold át még egyszer.
De amúgy a menhelyen és a fajtamentőknél is fizetni kell a kutyáért.
De itt van egy ingyen elvihető (igaz a rövis szőrű változat és már 5 éves).
Szia!
Nem pártolom a 25ezres skót juhászokat. (A többi fajtát sem.) Ennek a fajtának rengeteg problémája lehet a nem megfelelő párosítás eredményeként. Ezen kívül a 'szaporított' skótok többsége nem igazán hasonlít egy igazi collie-ra.
25.000 ft nem nagy pénz. Nem rosszindulatból írom, de ha ennyi sincs, akkor inkább ne tarts kutyust. Nem csak skótot, másmilyet se ('ingyenkutyát se'). Bármikor közbejöhet egy nem várt betegség vagy állatorvosi kezelés.
Ha tényleg komolyan gondolod a kutyatartást, akkor először gondolkozz el azon, hogy biztos tudod-e biztosítani neki a megfelelő körülményeket. Ha igen és mindenképp collie-t szeretnél, akkor gyűjtögess rá. 80.000 ft-ért már kapsz jó kutyát jó helyről.
A másik: lehet, hogy most nincs a fajtamentésnél neked megfelelő skót juhász. De kutyát nem 2 nap alatt szoktunk venni. Lehet, hogy jövő héten lesz. Vagy jövő hónapban. Szerintem érdemes várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!