Mi lehet a baja a kutyánknak?
A tünetei étvágytalanság, hasi görcsök, talán láz (mintha a hideg rázná, csillogó szem, száraz nózi (bár ez utóbbiról azt hallottam, nem mérvadó)), bágyadtság.
Az állatorvos annyit mondott adjunk neki Bolus Adstringet, h kitisztítsa a beleit. De sztem egy gyomorrontásnál komolyabb baja lehet. Ötletek?
Biztos én vagyok túlparázós, de annyi babéziás kutyával találkoztam az elmúlt hetekben...mindenképp csináltatnék gyorsan egy vérvételt, az eredmény megvan 1-2 óra alatt. Ha nem babézia, akkot lehet, hogy tényleg "csak" valami vírus.
De én is arra szavazok, hogy másik dokihoz menjetek. Hol laktok?
és milyen vizsgálatok alapján mondta ezt az orvos? volt vérkép, vizelet, bél röntgen és ultrahang?
Mert ha csak ránézett, akkor rohanás egy másik orvoshoz, aki ért is a kutyához.
Azért hasgörcsből, esetleg lázból nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, ezer oka lehet: összeevett valami romlottat, bélhurut, lenyelt valamit stb.
Egy alaposabb kivizsgálás erősen ajánlott.
Utolsó, de igen, az étvágytalanságból és a bágyadtságból igenis a babéziára kell gondolni! Az én kutyámnak is volt nemrég vírusos bélgyulladása, de ő akkor is evett pár falatot.
Persze lehet várni, de ha tényleg babézia, akkor a kutyának max. 1-2 napja van hátra.
az is tünetnek számít, h hol jobban van, azaz ugrál meg mintha semmi baja se lenne, de valamikor meg az óljától a fűig nem tud elmenni - kb 1 méter - elvégezni a dolgát?
Am az orvos pont egy ilyen jó pillanatában látta, mert kijött, és az alapján mondta, h semmi komoly baja. Ekkor kérdezett a bolha nyakörvről, meg pont előtte jött rá a kutyára a pisilhetnék, azt is megszakértőzte, de azt mondta az is normális színű, sőt mikor este 1x rosszabbul volt, a teraszra tudott csak vizelni, az is normális színű volt. Alapból a járása sem bizonytalan, nem szédeleg, a szemei is szép fehérek.
Most per pillanat, 13:50 kor is jól van eszik meg nedves az orra, futkározik, megugatja az embereket, de 2-3 napja váltakozik ez.
Mennyire sanszos ez a Babézia dolog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!