Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen időközönként fürdethete...

Milyen időközönként fürdethetem a bolognesem Iv San Bernarddal?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 18. 20:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én is kutyakozmetikus vagyok (leszek, csak még az ollózásom nem elég szép), és bátran mondom h a hetente fürdetés a kiállátsiaknál megy, de azok szinte nem is kutyaként vannak tartva, főleg a hosszú szőrűek nem. Ugye tekercselni állandóan a szőrt, más kutyával csak módjával játszhat nehogy sérüljön, stb.

Sima hobbikutyát MAXIMUM havonta egyszer, de még az is sok.

2012. ápr. 19. 09:03
 12/15 anonim ***** válasza:
Látom megoszlanak a vélemények. Nekem is bolgnese-m van. Én addig húzom, amíg csak tudom, de kertesben lakok, több kutyám is van, így jó időben havonta muszáj megfürdetni, mert mindig a legporosabb részen napozik. Ha kétségeid vannak, akkor két fürdés közé iktass be egy sima vizes fürdőt.
2012. ápr. 19. 09:23
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem afgán agaram van, tudom nem bolognese, de szőr kérdéseben hasonló.

Elmondom az én nem kiállítási rutinomat, ami nagyon bevált, tudom nem ez a kérdésed, de hátha tudsz belőle valamit használni.

Csak sima hétköznapi kutyafürdetés az kb 6-8hetente van, akkor én Iv San Bernaddal fürdetek, a hosszú szőrű kutyáknak való zöld almás samponnal, amit felhigítok és robot géppel felhabosítok és úgy teszem a kutyára. Balzsam helyett én PEK-et, keverve ginko olajjal, esetleg egy kis PH balance-szal (mind a három Iv San Bernard termék)ezeket is felhabosítva teszem a szőrére sokkal jobb mint a balzsamok, jobban kondicionál, könnyebben kezelhető a szőr, ezt kb 5percig hagyom rajta a kutyán és utána kiöblítem, de ezt nem is kell tökéletesen kiöblíteni maradhat belőle a szőrébe.

Ezek után kiszárítom a kutya szőrét, teljesen szárazra mert különben vissza filcesedik.

Ha már száraz akkor szoktam befújni egy szőrben hagyható kondicionálóval amit a hideg levegővel felfúj szőrébe permetezek és és utána egy disznósörte kefével bele fésülök a szőrébe. Ezt a sparyt eső után is szoktam használni a kifésüléshez stb.... Amúgy ezt is kitudod magadnak keverni egy kis PEK olaj felvizezett keverékéből amit bele teszel mondjuk egy gliskuros permet flakonjába.

Tudom így soknak hangzik meg ijesztő, de amúgy nem olyan vészes a dolog, nekem ez az egész procedúra, jelzem afgán agárnál kb 3,5-4óra szokott lenni, fésüléssel, fürdéssel, szárítással, és papírozással együtt( amúgy az hülyeség hogy a kiállítási kutyák nem kutya ként vannak tartva, vagyis nálunk azt csinálnak amit akarnak!!!)

Ha a kiállítani is akarod a kutyát akkor is érdemes csak a nagyobb kiállítások előtt fürdetni.

2012. ápr. 19. 10:42
 14/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ, hasznosnak találtam :)
2012. ápr. 19. 18:52
 15/15 anonim ***** válasza:
Tökéletesen leírta a 13. válaszoló. Én is ezeket e termékeket használom általában.
2012. ápr. 19. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!