Örömteli esemény gyarapítani a gazdikereső kutyák számát? Vagy miért csinálják ezt az emberek?
Akkor bocs. Nekem ez jött le.
Tudom, hogy nem nehéz tk-t szerezni. Nagyon szomorú, hogy többen megteszik.
Elhiszem, hogy rendben vannak a kutyáid. De ez kb. 1000-ből 1 szaporítóra igaz. Mert sajnos az vagy. Pedig csinálhatnád normálisan is. Sajnálom, hogy nem teszed.
Ez így - ahogy Te csinálod - is elítélendő számomra.
Megbeszéltük. :)
Igazad van, normális hangnemben kéne mindig válaszolni mindenkinek. De ez nagyon nehéz. És valljuk be, hogy a legtöbb ember - aki ilyen válaszokat kap - valahol megérdemli, mert hasonló stílusa van és nem a kulturált kérdéseiről híres.
Ezt talán mindenki elolvassa és levonja a tanulságot:
A szaporítók ugye jók a szerencsétlen állatvédők meg szemetek mert mindent megtesznek azokért akiket megmentenek..
Idézet a fenti linkből:
"Alíz története csak egy a sok közül... Szomorú módon lassan szinte hetente akadunk olyan kutyákra, akikből pénzt csináltak, majd eldobták őket. Magyarországon, számos ember szerzi jövedelmét kutyaszaporításból. Az ilyen emberek szaporítótelepein rengeteg kutya tengeti életét szűk ketrecekben, rossz higiénés körülmények között, orvosi ellátás és védőoltások nélkül, szegényes táplálékon, élősködőktől kínozva. Ezek az állatok, még a kifejlett állapot előtt, kölyökkorban tenyésztésbe vannak véve, és megállás nélkül szülnek. Egyes kutyafajták császármetszéssel szülnek, és ezt a beavatkozást sokszor tisztességtelenül sokszor végzik el a kutyákon. A hazánkban jelenleg érvényben lévő állatvédelmi törvények azonban nem szabályozzák az állattenyésztés feltételeit és körülményeit, sőt, döbbenetes módon, a magyar jog, még a társállat fogalmát sem ismeri. De azt megtehetjük valamennyien, hogy elítéljük ezeket az embereket. "
Erről beszéltem én is, hogy az ilyen szaporítókat kell elítélni és az lenne a minimum, hogy ők is legalább olyan kis ketrecben éljék le az életüket, amilyenbe ők kényszerítik szerencsétlen állatokat.
Az állatvédőkről eddig szó sem volt, senki sem mondta, hogy szemetek. Nagyon is jól végzik a dolgukat, ha ezeket a kutyákat kimentik ebből a lehetetlen helyzetből és remélem minél több életet tudnak megmenteni!
De azért ne keverjük a szezont a fazonnal! Azt is szaporítónak mondják, akitől az én kutyám van, viszont ő nem zárta ketrecbe a kutyákat, nem elleti a szukáját agyba-főbe és ha betegek, akkor megfelelő ellátást kapnak. Nem lenne szabad egy lapon említeni őket azokkal a szívtelen "emberekkel", akik olyanokat művelnek, mint a fent említett történetben szereplő szaporító. Ezt azért ti is beláthatnátok!
A probléma az, hogy csak ezeket az extrém eseteket lehet olvasni/hallani, holott nem csak ez két véglet van (állatkínzó szaporító és a szent tenyésztő). Nem minden csak fekete vagy fehér! Szaporítók között is vannak értelmes, lelkiismeretes emberek és tenyésztők között is van haszonleső, nem törődöm ember, aki csak pénzforrásként tekint a kutyára. Az embert kell nézni, a körülményeket és nem az elnevezés alapján ítélkezni!
Brigi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!