Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Atkás fül tisztításához...

Atkás fül tisztításához paraffin olaj?

Figyelt kérdés
Ezt ajánlotta az egyik kutyagazdi. A neten sehol nem találok erre vonatkozó dolgokat, csak hogy az emberi fülbe szoktak paraffin olajat csepegtetni.
2012. ápr. 16. 09:55
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Kutyakozmetikus is ki tudja tisztítani? Oda 23.-án megyünk.
2012. ápr. 16. 10:31
 12/23 anonim ***** válasza:
54%

Igen, ki tudja tisztítani, de szólni fog h beteg a kutya füle, vidd el dokihoz (van olyan kozmetikus, aki beteg kutyához alapból hozzá se ér).

És attól, h tiszta lesz, a betegség még ott marad. És megy egyre mélyebbre, a vége az is lehet h megsüketül a kutya. Nem drága az atka elleni kezelés, ne más egészségén próbálj már spórolni! Főleg az olyanén ne, aki nem tudja elmondnai h milyen érzés...

2012. ápr. 16. 10:49
 13/23 A kérdező kommentje:

Nem spórolni akarok, csak egy szimpla kérdés volt.

Ne forgassátok ki a szavaimat mert azt utálom.

2012. ápr. 16. 10:50
 14/23 anonim ***** válasza:
Mindenképp vidd el, szerintem amugy 2-3 ezer ft-ból megúszod. Csak ne várj vele, mert egyre rosszabb lesz. Fölírja az orvos a cseppet és hipp hopp meggyógyul a kutyus. Ha te kezelgeted otthon sokkal inkább el is húzódhat, nem is beszélve róla, hogy gyakran költségesebb is.
2012. ápr. 16. 10:58
 15/23 A kérdező kommentje:
A doki mondta, hogy holnap vigyem. Gondolom ha s.o.s. lett volna, akkor azt mondja hogy házhoz jön.
2012. ápr. 16. 11:09
 16/23 anonim ***** válasza:
Persze, nem az élete múlik rajta, de hát kellemetlen szegénynek. Nem sokára kutya baja se lesz :D
2012. ápr. 16. 11:40
 17/23 anonim ***** válasza:

Megvizsgálta a doki, vagy már többször volt akás a füle, hogy ennyire biztos vagy benne?

Parafin olajat semmiképp se használj rá!

Enyém most gyógyult ki két év folyamatos felülfertőződés után a fülatkából. Nagyon rossz érzés lehetett neki, állandó fejrázás, vakarózás...:((

Dexoryl, Surolan fülcseppet kaptunk mi rá és sok mást a vizsgálatokon kívül.

Mi kicsit speckóbb eset voltunk a fülatkások között is, de ne halogasd a dokit, mert utána sokkal nehezebb kikezelni, nem beszélve a szövődményekről. Van egy nagyon jó fültisztító, Otimax a neve, mi most tünetmentesen ezt használjuk tisztításra.

2012. ápr. 16. 12:31
 18/23 A kérdező kommentje:

Nem biztos, hogy atka. Egy kutyagazdival beszélgettem, azt mondta szerinte azért vakarja a fülét, mert atkás.

Azt mondta ő paraffin olajat használna a helyemben. Csak nekem furának tűnt, az interneten sehol nem írják, ezért kérdeztem meg itt.

2012. ápr. 16. 14:22
 19/23 A kérdező kommentje:

Voltunk ma dokinál. Azt mondta hogy egy k.vára nem atka. Egyszerűen csak nem lett kitépkedve a füléből a szőr, és a fülzsír miatt összeragadt és begyulladt.

Még jó, hogy nem öntöttem bele paraffin olajat.

2012. ápr. 17. 10:48
 20/23 A kérdező kommentje:
Fültisztitásért amúgy 1000 ft-t fizettem.
2012. ápr. 17. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!