Kuvasz vagy Orosz fekete terrier?
az oft és a kuvasz is,kemény dió első kutyának..
rengeteg foglakozást igényelnek,nem olyan kutyák,akiket naponta 2x viszel sétálni,aztán jól elvannak a kertben....a golden pedig max. ugat,ha jó idegzetű nem támad a betörőre..
ha mindenképpen az oft mellet döntesz ajánlom,hogy kresd fel az oft mentőket..ennél a fajtánál pláne első kutyának jobb egy kilakult személyiségű,mindenre tesztelt felnőtt..
Hát ha nem akarsz agresszív kutyát, akkor ne kuvaszt, kérlek... szép kutya meg minden, de a természete... Persze biztos vannak kivételek, de rengeteg olyat hallani, hogy a kuvasz széttépi a gazdáját... én biztos nem tartanék!
A másik fajtáról nem tudok nyilatkozni.
15:12-es! Szerintem kuvasz-ügyben sem kellett volna nyilatkoznod, mert ebből az egy mondatodból is látszik h egyszerűen nem értesz hozzá.
Első kutyának viszont nem ajánlanék se kuvaszt, se fekete terriert... legfeljebb akkor ha a gazdajelölt tényleg nagyon elszánt, hajlandó tanulni és megvan a képessége ahhoz h ilyen kutyát tartson.
A goldi jobb választás lenne, de ő nem fog "házat őrizni" és nagyon oda kell figyelni a tenyésztő kiválasztásánál - sajnos divatos kutya sok szaporítóval...
Szia!
Mint első kutya tartó nem ajánlok se kuvaszt, se terrier változatait. Nagyon nem! Viszont a golden retrierver már jó választásnak tűnik. Igaz nem ismerem annyira házőrzés szempontjából mennyire produkál. (Mondjuk majdnem minden kutya alkalmas ház őrzőnek talán ami pl. nem: beagle, vizsla.)
Van viszont egy fajta amit nagyon tudok neked ajánlani: hovawart, nézd meg pl. itt: [link] De ha beírod a keresőbe, akkor még sok más oldalt is behoz róla, ahol fontos információkat tudhatsz meg.
Remélem tudtam segíteni :)
Okos, jó természetű kutyát, megbízható helyről, kell választani. Nem a fajta él majd veled, hanem a kutya!
Minden fajtában, különböző karakterű kutyák vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!