Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egy kutya férges akkor az...

Ha egy kutya férges akkor az a bőre alatt van?

Figyelt kérdés
ha egy kutya férges és ugye állítólag a féreg a bőre alatt van akkor keletkezhet ott egy pukli ahol a féreg van?? milyen veszélyei vannak? és viszket a kutyusnak?
2012. ápr. 14. 22:09
 1/8 anonim ***** válasza:
A féreg a belében van. A bőre alatt atka vagy rüh lehet.
2012. ápr. 14. 22:11
 2/8 anonim ***** válasza:

van bőrféreg, szív féreg illetve bélféreg

keletkezhet sőt olyat is láttam már mikor a bőrből másztak elő a férgek...

2012. ápr. 14. 22:12
 3/8 anonim ***** válasza:
A kiskutyák hasán át a bőrőn keresztül is bejuthatnak a férgek szó szerint befúrják magukat,de nyugtatás képp az embereknél is van ilyen keres rá larva migrans visceralis et cutanea.A parazitológia a legjobb horror tudomány.
2012. ápr. 14. 22:18
 4/8 anonim ***** válasza:
 5/8 anonim ***** válasza:

Szóval milyen és mekkora puklit fedeztél fel a kutyádon? Más színe van mint máshol a bőrének?

Egyéb tünet?

6/8 anonim ***** válasza:
nem csak kiskutyáknál van bőrféreg...felnőtteknél is lehet a szúnyogok terjesztik
2012. ápr. 14. 22:21
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Bőrféreg esetén igen, keletkezhet pukli a bőr alatt. Ez még a jobbik eset, ugyanis a microfilaria parazitát a szúnyog terjeszti, és okozhat szívférgességet is.

Csináltass egy vérképet, az kimutatja, ha microfilaria fertőzése van. Ezután fontos kideríteni, hogy nem szívféreg e, mert annak a kezelése sajnos nagyon nehéz.

Egyébként bár sokan nem is veszik észre, de nagyon sok kutya fertőzött ezzel a parazitával. Szerencsére nem komoly probléma, rengeteg kutya éli le az életét így, és igazából tünetmentesek, leszámítva néhány puklit, ami bizony féreg a bőr alatt. Ha bőrféreg, azt Stronghold cseppel kell majd kezelni 3-4 hónapig.

Én tavaly kezeltem ki ebből a kutyámat, szóval nagyon utána jártam a dolognak, ha bármi kérdéses van szívesen segítek.

2012. ápr. 14. 22:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :) sokat segítettetek.
2012. ápr. 15. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!