Otthon lehet hagyni egy kiskutyát egyedül 7-8 órára úgy, hogy közben ránéznének?
Az első mondat valami ilyesmi akart lenni:
... 4-5hónapos koráig legalább, mikor otthon vagytok legyen ...
(A mi szobánk kisebb, mint a teraszotok és ha 2ember megfér egy kutyával, bútorokkal itt kényelmesen, akkor az a terasz se lesz kicsi, ezen ne aggódj.)
Én nem merném egyedül hagyni a kutyámat kertben. Annyi, de annyi olyan hirdetést látok, hogy kölyök, felnőtt kutyákat loptak kertből, hogy az nem emberi.
Ha kertes házban is laknánk, akkor is csak akkor lenne kint a kutya kertben, ha van vele valaki.
De persze mindenkinek a maga döntése, de sajnos a mai világban nem árt számolni ezzel az eshetőséggel sem. A mérgezésről már nem is beszélve :(
A választ már megkaptad. Én annyit hozzátennék, hogy nekem nem az első kutyám van, és eleinte bent lakott velünk, és kint volt, ha nem voltunk otthon, így lett szoktatva. (Szerencsére nálunk ritka, hogy nincs otthon senki).
Nálunk a kutya általában az első tavasszal költözött ki véglegesen a kertbe, ami annyit jelent, hogy ha otthon vagyunk, szabad ki-be járása van, viszont éjszakára is kimegy a kertbe olyankor már.
Az átszoktató időszakban ha beszeretne jönni, bejöhet, de erre egyre kevesebb igénye van, mert eddig minden kutyánk szívesebben aludt kint mint bent. :)
Szóval mi mindig megvárjuk, hogy a kutya szívesen, magától aludjon kint a kertben, és így szoktatjuk ki őket oda. :)
Ez a saját tapasztalatom, gondoltam leírom, hátha találsz benne valami hasznosat. :)
Jó kutyusozást! Milyen kutyus érkezik hozzátok és mikor? :)
Mi annak idején 8 hetesen hoztunk el egy németjuhász kant és egyedül volt kint a kertben...igaz bébicsősznek ott volt a 11 éves roti szuka...Szerencsére Jenny kutyából előjöttek az anyai ösztönök és babusgatta,gondozta a kicsit.
Egyedül biztos, hogy nemhagynám a kutyát a kertben olyan fiatalon.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!