Havanese kanomat ivartalanítási szerződéssel vásároltam a tenyésztőtől, és lassan 7 hónapos, ideje lesz megcsináltatni. Milyen mellékhatásai lehetnek az ivartalanításnak?
Vizelettartási problémák későn (többévesen) ivartalanított szukáknál fordulhatnak elő.
Én a kan kutyáimnál a szőrnövekedésben semmi változást nem észleltem sok év alatt sem.
Hamar túl lesz, rajta, ne aggódj.
a vizelettartási probléma nem az a beavatkozás eredménye!
egy hormonális probléma okozza.
A szőrhullásnak szintén nincsen köze az ivartalanításhoz, ha csak nem annyiban hogy a beavatkozás után a nem megfelelően kezelt sem elfertőződhet.
Az én kutyám szintén 7 hónaposan lett ivartalanítva és semmi baja, vidám, mozgékony, még szexuális életet is él, csak most már biztonságosan :D
A vizelettartási problémák azoknál a kutyáknál jelentkezhetnek, amelyek idő előtt lettek ivartalanítva, és nem azoknál, amelyek idős korukban. Ennek oka a hormonok "hiánya". Azonban ez a vizelettartási gond az ivartalanított állatok nagyon kis számánál fedezhető fel, mindössze 1-2%nál.
A szőrnövekedés, vagy éppen hullás pedig egyáltalán nem függ össze azzal,h ivartalanítva van-e a kutya vagy sem.
Nincs igazán mellékhatása egy ilyen műtétnek. Kan kutyáknál ez egyébként is egy nagyon kicsi (1-2cmes) vágást jelent. Őket még kevésbé terheli meg.
Okés köszi.
Amúgy ivartalanítási kötelezettség nélkül is ivartalanítottam volna, mert én ezt tartom helyesnek, kiskutyákat nem akartunk tőle, meg amúgy is csak az előnyeiről hallottam, meg erről a néhány mellékhatásról, de akkor ezek szerint ezek nem igazak szerencsére.
igen,de nem kiállítási kutyának vetted,illtve nem lesz az,ezért a kutyának is jobb,ha nincsenek mega golyói..
az én havanesem is ivartalanított és ő is gyönyörű,igaz ő kislány..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!