Leírnátok hogy a kölyök kutyáitokat mire és hogy neveltétek meg, szoktattátok rá?
Írjátok le a kutya fajtáját is és a konkrét technika érdekel hogy hogyan csináltátok!
Ilyenek érdekelnek hogy:
-emberekre való ugrálás
-kunyerálás
-rágás
-harapdálás
-lábnál menés
-behívás
-esetleg különféle viccesebb feladatok (pacsi,hempergés,parancsra ugatás,"döglött kutya" stb stb)
és még amiket esetleg kihagytam!:)
Köszönöm szépen!
-ugrálás: Magamra sem engedtem ugrálni , ha rám ugrált elfordultam tőle és nem foglalkoztam vele, ezek után ha idegenre akart felugrani már előre rászóltam.Megtanulta hogy játék közben vagy ha megengedem felugorhat, egyébként meg nem.
-kunyerálás: soha nem adtam neki kaját mikor kunyerált.
-rágás: fogváltás után leszokott róla , de mindig van neki kint puhább fa, műanyag doboz vagy valami hasonló dolog amit rághat.
-harapdálás: Be szokta kapni a kezemet még most is de ezt nem bánom így nem szoktattam le.Harapdálást viszont úgy csináltam , hogy mikor elkezdett erősebben harapni a mutató ujjammal felfelé nyomtam a fogait(nem erősen) és ezt valamiért nagyon utálta így 1-2 hét alatt leszokott a harapdálásról.
-lábnál követés: Kutyasuliban tanultuk és ott megcsinálja, utcán nem várom el tőle hogy ott közlekedjen de ha kell tud láb mellett jönni.
-behívás:Labdával csináltam, mikor eltávolodott mondtam neki hogy "gyere" és meglóbáltam a labdát és ő szépen visszajött érte.
- tudom még parancsra magamra ugattatni.
A legelső "szó" amit megtanítottam neki az a NEM volt. Onnantól sokkal könnyebben ment minden.
Ugrálásnál durván lelktem magamról és rászóltam h nem.
Ha megharapott, akkor elkaptam a fülét és beleharaptam.
Rágcsálni adtam játékot, szerencsére sose akart semmilyen kábelt vagy egyebet megkóstolni.
Lábnál menésnél szorosan mellettem jött (erre való a póráz, oda"szorítottam" magamhoz) és néha mondtam h igazodj és akkor rántottam egy picit a pórázon.
Behívást már akkor gyakoroltunk, mikor még nem sétálhatott. Hangnemet változtattam és hívtam. Tudtam h a kedves hangra oda fog jönni.
Vicces feladatra nekem nicns szükségem, ezért nem is tanítottam rá.
Viszont már első etetésnél, mikor leraktam a kaját akkor lenyomtam a fenekét és a helyén tartottam. 3 nap után már magától ült le és várta a kaját :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Leírjátok még nekem hogy milyen fajta a kutyus és azt hogy mennyi ideig tartott egy-egy feladat betanulása?
Még egyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!