Kötőhártyagyulladás, vagy belement valami a szemébe? Ha begyulladt, mi az itthoni teendő?
Tünetek: nem nyitja ki rendesen a szemét, kicsit váladékozik, és a mancsával oda oda kap. Csak az egyik szeme, és piros is. Lehet belement valami, pl homok, kimostam neki kamillateával, cseppentettem neki bele. Azután jobb lett, kinyitotta a szemét, de még mindig piros. Bár ha gyulladás, az nem 1 óra múlva fog elmúlni. Ha gyulladás, mi a teendő, amit itthon is csinálhaok? Kamilla tea és csepp? Tudom, állatorvos... De gondoltam, hogy nem hívom még azért, mert 2 órája bepirosodott neki, és nem nyitja ki rendesen. Persze ha holnap sem lesz jobb, keresek olyat, aki ünnepekkor is dolgozik.
Igazából már átnéztem, de csak egy kis por volt a sarkában.
Nem is hívni kell a dokit, hanem elmenni hozzá.
A szembe kapkodás meg veszélyes lehet, felkarcolja a saját szemét, és azt már nem úszod meg kamillával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!