Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mihez kezdjek a kutyámmal?...

Mihez kezdjek a kutyámmal? Ilyennel még nem találkoztam.

Figyelt kérdés

Kérlek,olvassátok végig,nagyon el vagyok keseredve :(

Három befogadott kutyám van.Közülük az,,első kettő"vel semmi gond nincsen,abszolút és kivétel nélkül behívhatóak,dog dancing,agility,mindenben remekül teljesítenek,engedelmesek-és imádnak.Oda-vissza kölcsönös a bizalom,a falkavezérséggel,rangsorral sincsen semmi gond,tisztelnek,szeretnek.Számomra fontos,hogy egy kutya ragaszkodjon a gazdájához,örüljön,ha meglátja...Erdélyi kopómmal és kuvaszommal ez mind rendben is van.Ha csak az ablakban meglátnak,másznak a párkányra,egyszerűen imádnivalóak,minden tekintetben.Bármit megtennék értük.

DE!Decemberben úgymond,,elszakítottam"az eddigi egyetlen családjától egy 11 éves collie szukát.Mivel nem tudták és nem akarták tovább tartani,el akarták altatni,így maradtam én végső megoldásként.Örültem,hiszen megmenthettem az életét(neki is),ráadásul a skót juhászkutya gyermekkori álmom,ő pedig egy valóban pompás példánya a collie-knak.A viselkedése viszont egész egyszerűen elkeserítő.

Akármit teszek,magasról tesz rá,mit kérek.Hívásra vagy nem jön,vagy legtöbbször még elfelé megy.Hozzáteszem,még csak szidást sem kapott soha,mert nem is volt lényegében miért.Ha én odamegyek,esetleg meg lehet simogatni.Na de nem szabad nekem menni utána!!Próbáltam már az edényéből is úgy csinálni,mint ha ennék,a kapun és én megyek ki először.Igen,a séta.Ha ráadom a nyakörvet,teljesen befordul,másfél órás könyörgés után,a másik két kutya ösztönzésére(ha már meglátják a kezemben a hámot,pórázt,tombolnak)esetleg méltóztatik kifáradni utánam a kapun.Sétálni persze imád,a többiek már rég elfáradtak,ő még mindig rohanna,kora ellenére is-ha viszont irányt szeretnék változtatni,sokszor egyszerűen levágja magát a földre és se szép szóval,se csúnyával,se sehogy nem hajlandó megmozdulni és továbbmenni.Hazafelé sem.Volt már,hogy fél óra(!!)könyörgés után tudtam felnyalábolni a földről.Nem fáj egyébként semmije,hála Istennek teljesen egészséges,de olyan hisztis,hogy borzasztó.Csak azt hajlandó megtenni,ami neki tetszik.A leginkább az keserít el,hogy szeretném simogatni,a barátja lenni,de még csak hozzám sem jön,ha hívom,pedig már jutalomfalattal,mindenféle pozitív megerősítéssel próbálkoztam,ha nagyritkán valahogy mégis a közelembe jött.Nem tudom elképzelni,mit tegyek vele.Közép-ázsiai,kuvasz és kopó után-melyekre mind büszke lehetek viselkedésük miatt,holott én neveltem őket-most teljesen zsákutcában érzem magam.Vigyem kutyaiskolába?Az autóba sem hajlandó beszállni.Kiszállni sem.Labdázni nagyon szeret,de olyankor is csak a labdára figyel,ha egyébként hívom,senkire nem hallgat.Tanácstalan vagyok.Nagyon szívesen hallgatnám a hozzáértők véleményét!! (igen:egyszer-egyszer elkövettem azt a hibát,hogy mivel kivételesen örül,ha megérkezek valahonnan,annyira megörültem,hogy végre valami érdeklődést mutat,hogy megsimogattam érkezésemkor.Létezik,hogy ez akkora hiba? :( )

2012. ápr. 2. 19:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
A másik meg az hogy miért könyörögsz neki? Nem tudom, hogy jó módszer-e de ha az én kutyám nem akarna valamit, akkor fognám és vinném bizonyos esetekben (pl a kocsiba, vagy a helyére). Ha elbírod, akkor én a helyedben nem könyörögnék neki, hogy szálljon kocsiba vagy ilyenek.
2012. ápr. 2. 20:50
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Az előző gazdái nem nevelték megfelelően a kutyák, ez egy nagy probléma amit neked kell helyrehoznod.

Az írásból kiderül, hogy a Collie fölött nem te vagy a falkavezér. Ő irányít téged és nem te őt. Azzal, hogy nem hajlandó az utasításaidat követni, és mikor hazajöttél felugrált rád ezzel mind a dominanciáját mutatja feléd.

Azzal, hogy mikor hazajöttél és a szemedben a kutya látszólag "örült" annak, hogy hazajöttél, és te ezét meg dicsérted simogatással mikor a kutya egy egészen más dolgot akart feléd közölni. Azt, hogy míg nem voltál ott a kutya frusztrált volt. (vagyis teng benne az energia).Ezt úgy lehetne megelőzni, hogy a kutyát naponta le kell mozgatni teljesen. Szabályokat és korlátokat kell felállítani a kutyának, és megmutatni azt, hogy te vagy a falkavezér. A kajáért meg kell dolgoznia ( a kaja előtt jó kifárasztani a kutyát). És mivel írtad, hogy több kutyád is van annak adni először enni amelyik a legnyugottabb.

Egy JÓ kutyaiskola tényleg sokat segítene!!!

Ha gondolod írj privátot és megpróbálok neked segíteni!

2012. ápr. 2. 20:51
 13/25 A kérdező kommentje:
Igazság szerint a,,könyörgés"hívást,csettegést,finom húzást a pórázzal stb.jelent.Sajnos mostanában elég erőtlen vagyok,illetve vékony is,nem bírom őt emelgetni.Nem tudom,nem hiszem,hogy jó ötlet az,hogy ha ő nem csinál meg valamit,majd én megcsinálom helyette.Ne szokja meg,hogy szállítják ölben mindenhová,van négy szép kis lába,ha hívják,menjen azon.
2012. ápr. 2. 20:55
 14/25 A kérdező kommentje:
Kedves York-Kerli,valójában a baj az,hogy nincs,amivel motiváljam.Az ételt elfogadja,lassan elnyammogja,de nem igazán motiválja.Halálosan nyugodt,a másik két pörgő búgócsigával ellentétben:)Egyszerűen még falkavezérnek sem tudok mutatkozni előtte,mert nincs is a közvetlen közelemben.Érkezéskor nem felugrál,csak örül.Olyankor legtöbbször nem veszek róla tudomást,de bevallom,volt,hogy túlzottan örültem az örömének és megsimogattam(hiszen végre odajött)...Ez hiba volt.Mikor nem vagyok otthon,nem nyugtalan,nem szenved szeparációs szorongástól,mindegy lenne,ha egy hétig nem látna is.Olyan kis,,semmilyen"kutya.Ha odamegyek megsimogatni jó,még szereti is,főleg ha a fülét vakarom,de jönni már nem jönne simiért.Sőt,olyan,mintha félne.Mikor simogatni nyúlok felé,hunyorogni kezd,és látszik,hogy fél kicsit.Pedig tudtommal soha egy ujjal nem bántotta senki.
2012. ápr. 2. 21:00
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Minden, de minden, amit leírtál azt támasztja alá, hogy kettőtök "kapcsolatában" (nem kapcsolatában) Ő dominál... azt csinálja, amihez kedve van, akkor, amikor kedve van.... A legcélravezetőbb megoldás, ha a kajával fogod meg (bár ez a legdrasztikusabb is, főleg egy ilyen idős kutyánál).
2012. ápr. 2. 21:16
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem vagyok hozzáértő, de engedd meg, hogy először is: le a kalappal az elhatározásodért és a kitartásodért, és azért amit teszel ezért a kutyáért.

Másodsorban szerintem egy kutyasuli soha nem késő, főleg ha ilyen fiatalos és egészséges. Mi is járunk most, és ott van egy 11-12 éves kis vakarcs, aki eddig egy idős nénié volt, aki imádta. Porcelánból evett, vetett ágyban aludt, de sajna a néni meghalt. A nénin kívül mindenkivel agresszív, bármilyen szándékkal nyúl felé egy kéz, beleharap. Pedig a néni családja nem akar megválni a nagyi kedvencétől, türelmesek vele, és lassan meg is lesz a gyümölcse. Szerintem Nektek is sikerülni fog!

2012. ápr. 2. 21:25
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Ezért mondom, hogy szakember kell neked, mert egyedüol nem tudsz mihet kezdeni a kutyával. Az akarat fél siker, most már csak egy kis segítségre van szükséged, hogy megértsd, mit miért és hogyan kell csinálnod :)
2012. ápr. 2. 21:29
 18/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget és a válaszokat!Lehet,valóban kutyasuli lesz a vége,bár előbb beszélni fogok az oktatóval,mit gondol.Bár biztos azt fogja mondani,vigyem el és meglátja,milyen.Igaz,vidéken lakunk,nem egyszerű odáig elvinni,de ha valahogy beteszem az autóba,csak eljutunk odáig. Kedves 21:25-ös,azt hiszem,akik igazán szeretjük a kutyákat és tiszteljük őket,mint a természet csodáit,igaz barátot,mind-mind felelősséggel vagyunk irántuk:)Örülök a meglátásodnak és a kis kutya példájának,jó hír,hogy ilyen idősen is van még esély a javulásra.Köszönöm mindenkinek :)
2012. ápr. 2. 21:42
 19/25 anonim ***** válasza:
Azért egy átlagos mezei kutyaiskolától ne várj csodát. Ülni meg feküdni megtaníthatják, de ha le se sz*rják az otthoni problémáitokat, akkor majdnem pénzkidobás lehet. Szóval mindenképpen tisztázd le az elején, hogy nbeked elsősorban ezzel van problémád, és hogyan tudnak segíteni.
2012. ápr. 2. 23:08
 20/25 A kérdező kommentje:
Rendben,köszönöm!Ülni már én is megtanítottam,meg feküdni is meg tudom-másik kutyum legalább tizenöt dog-dancing elemet,stb.tud-csakhát itt most tényleg nem ezen van a hangsúly.Mindenképp beszélni fogok előtte a kiképzővel.
2012. ápr. 2. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!