Ha állatmenhelyről hozunk ki kutyát, akkor azért kell fizetni? Ha igen akkor mennyit?
szerintem ez menhelyenként függ
De szerintem örülnek ha elviszik a kutyákat nem h még pénzt is kérnek inkább adományokat szoktak kérni pl kutya kaja Xkg vagy ilyesmi :D jó döntés a menhelyi kutyus :D:)
Hozzájárulást szoktak kérni, ami az oltás ára.
Egyébként igen örülünk, ha elvisznek egy kutyus, csak sajnos nekünk se puszira adják a kaját az oltás meg a műtéteket, hogy a menhely rezsijét már ne is említsem...
Budapesten természetesen mindenre nagyobb keret van, mint vidéken.
vidéken kénytelenek vagyunk hozzájárulást kérni.
Nálunk:
Kölyök kutya és felnőtt kan kutya: 7-10000 Ft
Felnőtt, ivartalanított szuka/kan: 12-15000 Ft.
Nem azért kérünk adományt, hogy pénzt keressünk. Ez az összeg az állatorvosi ellátásukat sem fedezi, amivel a gazdi megkapja őket (féreghajtás, gardia féreghajtás, bolhairtás, min. két oltás, de van olyan kölyök, akinek 5 oltása van!, ivartalanítás, regisztrált chip).
Az ételről, a rezsiről, a dolgozók béréről, a folyamatos építkezésről ne is beszéljünk.
Egyes emberek felháborodnak az adomány hallatán.
De kérdezem én: az ember elvárja, ha kutyát/cicát talál, bevegyük, ellássuk, majd oltásokkal, egészségesen kapja meg az új gazdi. Mégis miből fedezzük ezt, ha nem kapunk segítséget? Az nem fair, hogy csak oda, de vissza nem működik a dolog.
Nyilván más lenne a helyzet, ha az állam támogatná a menhelyeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!