Szerintetek jó ötlet?
Első kutyának gyerekeknek se a kau, se a roti, se a német juhász nem jó választás. Mindháromhoz erős kéz (nem csak szó szerint), következetesség és szaktudás szükségeltetik, meg rengeteg idő, főleg a rotihoz meg a német juhászhoz, mivel ők munkakutyák, igénylik a szakszerű foglalkozást. Válasszatok valami lightosabb juhászkutyát, vadászkutyát vagy terriert, és lehetőleg egy nyugisabbat az alomból, ne a legpörgősebbet, mert az lesz a legnehezebb eset. Igen, tudom, "anya, ez engem választott", de magyarázd el neki, hogy bárkit "kiválasztana" a kutya, aki belép az ajtón.
A döntés pedig családi legyen, tényleg, pláne ha nekik lesz a kutya. És jól gondoljátok át, főleg hogy ha a gyerekek továbbtanulnak, akkor mi lesz az öreg, beteg kutyával, felelősséget tudtok-e érte vállalni.
Végül labrador lett, fekete, 3 hónapos kan. A neve Robin, a gyerekek imádják, bár még újdonságnak számít, remélem akkor is így fognak lelkesedni, ha felnő. Szerintem jó választás volt, bár még csak 1 hónapja van nálunk, de én is nagyon megkedveltem.
Köszönöm az összes választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!