Egy yorki tenyésztőtől kb mennyibe kerülhet?
átlag 80ezer körül vannak, van ahol 100 is...
Szaporító nem ad törzskönyvet, tenyésztő igen. Vagyis akkor van szaporítótól, ha nincs törzskönyve és nem is tudott volna adni az eladója.
A mi yorkie-nkat 40000-ért vettük de szegény az átlag 3 kg helyett 5, és alulharap...no meg a szőre sem egyenes mint annak kellene lennie.H nem szánod továbbtenyészteni a kutyust csak simán hobbiállatnak akkor olyan 30-40 ezer az úgy korrekt.Pluszban ha rászámolod az ivartalanítást is mert egy éves koruk körül már eléggé szükséges ivartalanítani mind2 nem tagjait.
Remélem segíthettem.
Én azokat is szaporítónak tartom, akik adnak törzskönyvet, de pl.:
Nem írnak szerződést, amiben a jövőbeni ivartalanítás/tenyésztési szándékról való megegyezés is benne van, nem tudják, kinek adtak el egy kutyát (ez nálm kiveri a biztosítékot...), nem veszik vissza gondozásba a gazda által megunt kutyát,
Nem szűretnek rendesen, vagy (bár ez yorkie-nál nem jellemző) egy HD B, C vagy még rosszabb minősítésű kutyával pároztatnak. Én a MEOE helyében szó nélkül kizárnám a tenyésztésből már a B-s kutyákat is, még ha az a világ legszebb tenyész kan/szukája lenne. (Bocsi, nekem a dp a vesszőparipám...)
Vagy pl. van 20 yorkie-juk.
Vagy Dog Chow-val, Pedigree-vel etetnek...
Nem a törzskönyv a minden, ahogy az ár sem. (De sokat számít.) Azért, mert 100e-ért veszel törzskönyves yorkie-t, attól az még lehet fémjelzett szaporító!
www.olcsokutya.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!