Van olyan kutya, amelyik képes lenne végezni egy emberrel?
Szerintem igazad van kérdező, hogy ŐV-re kiképezni a kutyákat annyi, mint fegyveres ember ellen kiszolgáltatni a támadónak.
Rendőrségi kutyakiképző az egyik barátom, és hát az a baj, hogy a kutya ugye halálos sebet nem ejthet, ezért kell karra fognia.
És amikor megkérdeztem, hogy de hát így egy felkészültebb valaki fejbe lövi/oldalba szúrja,... erre annyi volt a válasz, hogy igen, sajnos előfordul.
Próbáltak KÁJ-okat is alkalmazni, de nem tudták megtanítani nekik, hogy ne torokra menjenek.
A komondor talán annyival jobb, hogy addig leterítve tartja a támadót, amíg a gazdája haza nem ér, és ha jól tudom, a legkisebb mozdulatra is (lsd. bicskával megpróbálja oldalba szúrni) megöli.
Szerintem ha egy felkészült ember ellen kell kiállnia, csakis keleti pásztorkutyának lehet esélye.
Azok ugyanis kimarnak belőled egy darabot és rögtön hátraugranak, esélyed sincs megszúrni őket.
Ráadásul olyan kígyózó a mozgásuk, hogy egyszerűen kiszámíthatatlan, mit akarnak.
(Nem véletlenül mondják, hogy széttép a kutya.)
Ráadásul még egy nagy "előnyük", hogy a pusztában igen kevés emberrel találkoztak az őseik.
Tehát nekik a gazda, a gazda családja, a nyáj az szent, de minden más ellenség.
Nincs bennük olyan "univerzális kötődés" az emberhez, gond nélkül ölnek meg ha rossz helyen jársz.
szia!
Olyat is hallottam, hogy alaszkai malamut egy ikerpárt ölt meg, de azok még kisbabák voltak.
Amúgy majd' minden kutya, amelyik van legalább 20 kg, azok simán. Engem harapott már meg beagle is,(véletlenül) hidd el, nagyon erős a szorítása. Ha pont a nyakadnál kap el, akkor annyi...
Attól eltekintve, hogy pincsi is gyilkolt már gyereket, anno bizonyos fajtákat kifejezetten azért tartottak, hogy a szökött rabszolgákat elkapják, és hát nem mindig élték túl a dolgot a szökevények, szóval határozottan igen a válasz.
Amellett ha belegondolsz, a kutyának van fegyvere, neked nincs. A kutya meg tud harapni, és az neked baromira fáj, simán kiiktatja egy-egy végtagodat bármelyik erősebb kutya, aztán ha megtalálja a fejedet, nyakadat, hasadat, viszlát, míg te max. megfojtani tudod, ha elkapod szerencsésen és valahogy el is éred, hogy ne tekerje ki magát a kezeid közül. Szóval én abszolút a kutyákat látom esélyesebbnek.
Az argentin dogot használták erre is, bár nagymacskák vadászatára tenyésztették.
A védelmet meg ne keverd össze a gyilkolászással, nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!