Bulmasztiff mennyire jó házőrző?
szerintem csak nevelés kérdése.
mellesleg a megjelenése is riasztó lehet egy ekkora kutyának!
Én panelban tartok egy 9 hónapos bullmacit, a házörzésről nem tudok még nyilatkozni, minden esetre a zajokra figyel és megy az ajtóhoz/ablakhoz ellenőrizni. De hogy konkrétan hogy reagálna, ha betörőt kéne elrettenteni, azt nem tudom. Alapjába véve a területvédő ösztön bennük van.
Mozgásigényét tekintve nem egy örökmozgó típus, a lakásban nyugodtan viselkedik, rengeteget tud aludni :) 1 órás séta után már mögöttem bandukol, sokszor elgondolkodom, hogy mikor makacsolja meg magát, hogy ő bizony nem jön tovább :) Ennek ellenére, ha pl. kimegyünk anyósom hétvégi házához, ahol egész nap szabadon van a zöld területen, ott folyton jön-megy, figyeli az eseményeket, mindenhol ott akar lenni, játszik stb. Látszik rajta, hogy már fáradt, de azért mindig talpon van :) Ez persze változni fog majd, ha teljesen kifejlődött, akkor már nem lesz ennyire fáradékony, de napi 1 óra séta, egy kis futással így is elég lesz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!