Kutyát szobatisztaságra nevelni?
Sokan nagy ügyet csinálnak belőle valamiért, pedig a legegyszerűbb dolog egy kutya nevelésében a szobatisztaság.
Rendszeresen leviszed, ha fent végzi a dolgát szó nélkül feltakarítod, ha lent, megdicséred. Ennyi.
Arra készülj fel, hogy egy kölyök kutya 2-3 óránál tovább nem tudja tartani a pisit. A fő szabály: evés, alvás, játék után (ill. összességében 2-3 óránként) szinte mindig pisilni fog, úgyhogy ilyenkor le kell vinni. Ha lent elvégzi a dolgát, hatalmas dicséret (miközben végezte a dolgát, én ilyenkor mindig hozzátettem, hogy "pisil" vagy "kakil" - megtanulta mit jelent ez és a késő esti séta megvan 2 perc alatt, mert csak annyit mondok, hogy pisil és már pisil is, aztán kakil - és már kakil is :)
Szóval folytatás, ha fent végzi el a dolgát, szó nélkül takarítsd össze, még véletlenül se nyomd bele az orrát vagy ilyesmi. Ahogy nő majd, egyre tovább fogja tudni tartani a vizeletét, fokozatosan egyre több időt lehet magára hagyni. Az én kutyám olyan 7 hónapos kora óta bírja a 9-10 órát pisi/kaki nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!