Hogy taníthatnám meg a kiskutyámnak, h lent kell elvégeznie a dolgát?
Mennyi idős a kiskutyád? Egy gyerek sem szobatisztának születik, a kiskutyának is kell idő amig megtanulja, hogy nem otthon kell pisilni. Lényeg, hogy rendszeres sétára szoktasd, akkor is ha nem csinál lenn semmit. Minimum fél év kell hogy megtanulja.
Nekünk a kutyapelus bevált, igaz néha elfordult, hogy csak az első két lába volt a pelenkán, és a feneke lelógott róla:) Kb. akkorra lett szobatiszta, amikor már kezdte játéknak használni a pelenkát, és előszeretettel szedte darabokra.
Kedves kérdező!
Nekem a házban egy 10 hónapos mini yorkim van..
Most merem kijelenteni, hogy szobatiszta!
Ma már percre pontosan tudom mikor pisil és mikor kakál..
Én ugy tanítottam meg, hogy minden reggel 5 kor kellek ,pontosan 5:10 minden nap hétköznap-Hétvégén kiviszem pisilni. (akkor is kivittem ha bepisilt). Mielött elmegyek itthonról kap vizet és tápot (nem nagy étrend h ne kakáljon), Mivel nem mindig délbe érek haza de legkésöbb 3 ra itthon vagyok ezért 3:10 kor viszem ki pisilni (ekkor van kakki is) ..Ezután egy kis laktatosabb enni valót kap és játékkal- tanulással- jétékkal eltelik az idő 7 órakkor jön a vacsi és 9 kor egy pisi-kaki és reggel 5 ig birja....7,5 hónap után eljuttottunk oda h percre pontossan vakkant egyet- ketött ha pisi vagy kaka van :)
18/L tapasztalata :)
Sok sikert és kirartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!