Yorki kutyust szeretnénk, de honnan és mennyiért?
Pécsen lakom. Baranyában egy tenyésztőt találtam, de a weblapjuk szerint 2010 óta nem voltak kiskutyák.
A vásárban még nem néztük, de azt hallottam ott csak szaporítók vannak.
Más megyében lenne kiskutya, de azt meg nem tudom elhozni.
Igazából a tk nem annyira fontos, mert nem akarom se kiállításra vinni sem szaporítani. A lényeg, hogy egészséges legyen.
A neten is csak olyat találok, hogy tk nélkül 40 meg 50 E.
"A kérdezőnek: Ha nem akarsz tk-s kutyát,miért nem veszel a vásárból én csak jót hallottam róla én is akitől rendeltem kutya fekhelyet a hölgy pécsi és azt mondta miért nem veszek a vásárból."
Talán mert oda csak a sok koszos szaporító jár, akik tyúkketrecben, disznóólban egy hasonló helyeken tartják a kutyát. Mert semmi más nem számít csak a haszon, ezért simán összefedeztetik a patella ficamosat a légcső szűkületessel, aztán a kedves gazdi a fizetését az állatorvoshoz hordja.....
megmondtuk honnan vegyen. tenyésztőtől.
ha nem akar ilvet akkormenjen fajtamentőkhöz,menhelyre.
Igen voltam már vásárban. ellenőrizni. majd elhánytam magam. és idén ismegyek, hatósági állatorvossal, aki keményen fog büntetni minden chip nélküli és minden oltatlan,nem féreghajtott kutyáért. Mert már be kéne fejezni az ilven hobbiszaporítást.
Ne legyenek illúzióid afelől, hogy az ilyen "vásáros" kölykök milyen helyekről származnak.....
Amikor valaki szaporítótól kölyköt vásárol, akkor az ilyen vagy ennél is sokkal rosszabb telepek fenntartását, a szaporítók állatkínzó tevékenységét támogatja. Mert nekik addig éri meg a dolog, amíg van olyan ember, aki megveszi a terméküket.
Ha Pécsen lakom, egyértelmű hogy nem Pestre vagy Debrecenbe hordom állatorvoshoz. Az állatorvos amúgy is kijön házhoz, meg arra az 1-2 oltásra lesz olyan akit meg tudok kérni, hogy elvigyen.
De 150-200 km-ert utazni egy kutyáért... inkább várok!
Voltam ma vásárba, rengeteg yorki volt.
Legolcsóbb mini yorki 30 ezer volt. Innentől meg felfelé. Volt egy ffi, aki tk-val árulta a kutyát 80 vagy 90 E-t kért érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!