Mekkorának kell lennie egy kenel fifutójának?
itt semmi nem felel meg a kutyának. A törvényben 10 m2 van minimálisan előírva,ez messze nincs a nnyi.
A kupi pedig veszélyes.
Jajj!
Az első képet elszúrtam. A másodikat nézzétek légyszi.
Igen, a törvény szerint 10 négyzetméter a minimum...ez a pici kennel arra elég, hogy éjszakára, vagy nappal vendég érkezésekor bezárják a kutyát. Másra alkalmatlan.
Ma én is láttam egy nagy telepen egy kennelt, ahol két kutyaház volt, a házak előtt egy-egy fekvő kutyának való hely volt csupán. Nyáron ráadásul a nap is odatűz...bár most nyitva volt a kennel, gondolom főleg akkor zárják be a kutyákat, ha nyitva a kapu.
Egyébként ezzel a 10 négyzetméteres előírással kapcsolatban csak azt nem értem, hogy az elemenként kapható 2-4 négyzetméteres mobilkennelek is illegálisak? Mármint hosszabb idejű használatra. Tehát ha az ember csak éjszakára és nappal pár órára zárja be, az már állatkínzásnak számít? Meg pl lakásban tartott kutyák többségét az előszobába, konyhába zárják ki, amíg reggeltől délutánig nincsenek otthon. Az sincs 10 négyzetméter szabad terület.
A lakásban tartott kutyák mondjuk nincsenek szem előtt :D
Ez engem is érdekelne.
A kutya hajnal 4:30-tól 14 óráig a kenelben van. De ha tovább maradnak a munkások akkor addig van a kenelben amíg el nem mennek.
Elég hosszú idő...egyébként érdekes dolog ez...én is hajlamos vagyok azt mondani, hogy a lakásban, kis helyen töltött 8-10 óra nem rossz dolog, hisz előtte-utána a kutya ki van mozgatva jó esetben póráz nélkül labdával, kutyákkal...a kertben viszont ugyanekkora kennelben, ugyanennyi időt töltött kutyára azt mondom, hogy az nem jó neki...talán ez a beidegződés, hogy a kertben tartott kutyákat, főleg az ilyen telephelyi ebeket nem mozgatják le rendesen, nem foglalkoznak velük olyan sokat, mint a lakásban élőkkel...nem túl értelmes, de remélem értitek :)
Nálunk panelban az előző kistestű kutya 8-10 órát volt egyedül naponta, volt, mikor a 4-5 négyzetméteres gardóbba volt zárva...de háromszor volt nagy séta, tanítás, játék, stb.
Aztán a mostani kutyám 3 éve éjjel és nappal, amíg nem voltam itthon, láncon volt. Suli mellett volt, hogy naponta csak 4-5 órát volt szabadon, de akkor suli előtt és utána hosszú, aktív séták voltak, örült, hogy alhatott. A lánc 6 méteres volt, hatalmas területe volt, boldognak tűnt.
Ha melóm lesz, akkor nappal ismét hosszú láncon lesz, amíg nem vagyok itthon...éjjel most bent alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!