A kutyámat h lehetne arra rávenni, h ne féljen az emberektől? (több lent)
Sziasztok!
Van 1keverék, kan kutyusom most lesz májusba 2éves. És az lenne a problémám vele, h rajtam és anyukám kívül mindenkitől fél. De okos meg minden, de nagyon félős. Pedig olyan kerítésünk van h senki se tud át mászni rajta és át lesni se tud. Általában a családtagok szoktak hozzánk jönni és azoktól fél. Elsőnek amikor csöngetnek el kezd ugatni, amikor már beengedem őket (a vendégeket) akkor meg elmegy a fához és lefekszik. Ezt hogyan lehetne neki megmutatni/megtanítani, h nem kell félni tőlük mert nem bántják?! Ha meg valaki megsimogatja (akitől nagyon fél) akkor meg bepisil egy picit.:)
Köszi előre is a válaszokat!
Lefekvés és lefekvés közt is van különbség, meg a bevizelés is jelenthet szélsőségesen alávető magatartást. Így csak kölyökkutya csinál, egy kétéves így azt jelzi, hogy ő nem akar semmi fenyegetést jelenteni, jajj, dehogy, én itt sem vagyok, én nem is számítok.
Ezen csak az segít, ha társaságba viszed, ahol nagyon sokáig nem foglalkozik vele senki, hanem időt hagysz, hagynak a kutyának, hogy ő fedezzen fel.
A vendégek is legjobban teszik, ha tudomást sem vesznek róla, nem próbálnak kapcsolatot létesíteni vele, rá se nézzenek, nemhogy simogatni... Majd a kutya előkerül ha akar, óvatosan szaglászik majd, de idő kell a konkrét kapcsolathoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!