A kutyámnak kölyökei vannak, mégis tüzel, miért?
""
Amikor minden kölyök világra jött, a szuka megnyugszik, és szoptatni kezdi őket. Az ellés utáni 2-6 hétben ún. lochia ürül a méhből. Ez a folyadék kezdetben sötét zöldesbarnás színű, esetleg véres, de semmiképp nem bűzös. Később aztán a színe egyre világosabb lesz, és a mennyisége is csökken. A hatodik hét után is fennálló lochia-ürülés a méh elégtelen működésére utal és állatorvoshoz kell fordulni vele.
""
Csak akkor van probléma, ha a szülést követő 6. héten is fennáll a lochia ürülés. ("A hatodik hét után is fennálló lochia-ürülés a méh elégtelen működésére utal és állatorvoshoz kell fordulni vele. ")
Az én kutyusom 7 napja szült, szóval ebben az időszakban ez normális.
Attól hogy tudod a google-t használni még nem leszel állatorvos ... ha vérzik akkor baj van, márpedig ha tüzelésnek nézed, akkor vérzik.
Persze googlizni sokkal olcsóbb mint kihivni az állatorvost hogy nézze meg ...
Nincs baj, mert ha lenne, a vérzésen kívül más tünetei is lennének! De ő vidám és boldog, mint mindig, és már nem vérzik szerencsére. De gondolom te is valamilyen sötét zöld lehetsz, akik annyi "jót" tettek már a világgal :D (máj, tojás, stb.!)
Az orvos semmire sem garancia, úgy gondolom, ha egy ember egészségével szórakoznak, és lehúznak, a kutyával sem viselkednek másként, sajnos. Ezért, csak akkor hívom, ha tényleg baj van, de most nincs baj. Kicsit meg is bántam, h kiírtam a kérdést, de akkor nagyon pánikba estem. Viszont most nagyon örülök, h alaptalan volt a félelmem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!