Nektek mi a tapasztalatotok, véleményetek? ( elléssel kapcsolatban )
oxit csak akkor szabad adni ha nyitva van a méhszáj különben méhrepedést idézhet elő.
A hőmérőzéssel belehet saccolni a várható ellést.
Szerintem a 65. naptól kezdve vigyétek ultrahangra a 65. nap még a toleráns határidőn belül van (ami 70 nap)
Nekem volt szukám aki 69 napra ellett (akkor már a 65. naptól jártunk uh-ra minden nap)
csak, hogy teljesen megkeverjelek :)
nálunk se a hőmérőzés nem jött be (3-4 napig volt leesve a hője), se az étvágytalanság (ellés előtt, közben, és után is zabált), se a tejtermelés (2-3 héttel korábban már volt teje), és az első kaparástól kezdve még eltelt egy nap, mire kiskutyák lettek...
egyébként nálunk is a második fedeztetéshez képest 64. napon születtek :)
megértem az aggodalmad, amikor a kutyám elkezdett kaparni, zihálni, zaklatottá válni aztán még fél napig nem történt semmi, én is elkezdtem zaklatni a dokimat :) telefonon nyugtatgatott, aztán pár óra múlva nem bírtam tovább és bevittük, de neki volt igaza, normális, ha eddig húzódik. végül a zihálás kezdetétől számított 22 óra múlva kezdődtek meg a tolófájások... és persze ez idő alatt nem aludtunk se ő, se mi :S gond nélkül potyogtatta ki a piciket, most egy naposak :)
ne aggódj, látni fogod, ha elkezdődik a dolog :) és a 66-67. napig normális a túlhordás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!