Csak húst eszi meg a kutyám semmi mást ez normális?
ma 17:26
A ragadozók amikor a zsákmányállatot elfogyasztják, a gyomor tartalmát is megeszik. Mivel a zsákmányállatok általában növényevők, így a" zöldség" már előemésztve található a gyomrukban.
Ha az ember csak színhúst ad a kutyájának és nem kap hozzá "zöldséget", akkor hiánybetegségek lehetnek.
én nem hiszek ebben a Prey-model étrendben... egyrészről farkasok egészben eszik meg az állatot ami a gyomortartalmát is tartalmazza amiben van növényi eredetű táplálék másrészt több tanulmány is van arról, hogy farkasoknál (igaz főleg a délebbi részeken élőknél- de ez ugye mindegy hisz nem tekinthetjük csak a szürke farkast mérvadónak) megfigyelték, hogy fogyasztanak bogyós bogyós és vad gyümölcsöket, gombákat, rovarokat) valamint minden farkasnál gyakori, hogy kifosztja a madárfészkeket a tojás miatt sőt gyakran füvet rágnak ezeknek mind megvan a maguk élettani hatása beleértve a növényevők gyomortartalmát is akik nagy menyiségben szoktak gyógynövényeket is legelni..
Nem kell túlzásba vinni a hús mellé a zöldséget de kb annyi nemárt ami az alap gyomortartalomban is lenne és a gyógynövényeket s árt időnként adni, illetve pl egészben halat nyersen, halolajat, gyümölcsöket reszelve
Én a mostani kutyámat kb. 6 hónapos kora óta (most 4 éves) prey model szerint (azaz nyers hús, csont és belsőségek) etetem annyi módosítással, hogy teljesen rendszertelenül (hetente párszor) kap 1-1 répát, almát és hasonlók.
Az előző kutyámat Orijen táppal etettem.
Különbségek, amiket tapasztaltam:
A mostani kutyámnak szinte egyáltalán nincs szájszaga, kutyaszaga. Nincs és nem is volt fogköve.
Sokkal kevesebb és keményebb a széklete.
Negatívumot egyelőre nem tapasztaltam.
Én igazából leszarom, ki mivel etet, nem az én dolgom. Nekem ez bevált, úgyhogy én maradok ennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!