Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csak húst eszi meg a kutyám...

Csak húst eszi meg a kutyám semmi mást ez normális?

Figyelt kérdés
2012. márc. 17. 17:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

ma 17:26

A ragadozók amikor a zsákmányállatot elfogyasztják, a gyomor tartalmát is megeszik. Mivel a zsákmányállatok általában növényevők, így a" zöldség" már előemésztve található a gyomrukban.

Ha az ember csak színhúst ad a kutyájának és nem kap hozzá "zöldséget", akkor hiánybetegségek lehetnek.

2012. márc. 17. 17:46
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

én nem hiszek ebben a Prey-model étrendben... egyrészről farkasok egészben eszik meg az állatot ami a gyomortartalmát is tartalmazza amiben van növényi eredetű táplálék másrészt több tanulmány is van arról, hogy farkasoknál (igaz főleg a délebbi részeken élőknél- de ez ugye mindegy hisz nem tekinthetjük csak a szürke farkast mérvadónak) megfigyelték, hogy fogyasztanak bogyós bogyós és vad gyümölcsöket, gombákat, rovarokat) valamint minden farkasnál gyakori, hogy kifosztja a madárfészkeket a tojás miatt sőt gyakran füvet rágnak ezeknek mind megvan a maguk élettani hatása beleértve a növényevők gyomortartalmát is akik nagy menyiségben szoktak gyógynövényeket is legelni..

Nem kell túlzásba vinni a hús mellé a zöldséget de kb annyi nemárt ami az alap gyomortartalomban is lenne és a gyógynövényeket s árt időnként adni, illetve pl egészben halat nyersen, halolajat, gyümölcsöket reszelve

2012. márc. 17. 17:52
 13/16 anonim ***** válasza:
Csak hústól olyan vitaminhiányos lesz, hogy öröm nézni. A természetben elfogyasztják a már említett gyomortartalmat is az állatok, ami telis-tele van fűvel, meg legelnek is valamennyit, plusz elrágják a csontokat, belsőségeket, egyszóval rengeteg olyan dolgot, ami nem hús. Ettől egészségesek.
2012. márc. 17. 17:54
 14/16 anonim ***** válasza:
80%

Én a mostani kutyámat kb. 6 hónapos kora óta (most 4 éves) prey model szerint (azaz nyers hús, csont és belsőségek) etetem annyi módosítással, hogy teljesen rendszertelenül (hetente párszor) kap 1-1 répát, almát és hasonlók.

Az előző kutyámat Orijen táppal etettem.

Különbségek, amiket tapasztaltam:

A mostani kutyámnak szinte egyáltalán nincs szájszaga, kutyaszaga. Nincs és nem is volt fogköve.

Sokkal kevesebb és keményebb a széklete.

Negatívumot egyelőre nem tapasztaltam.

Én igazából leszarom, ki mivel etet, nem az én dolgom. Nekem ez bevált, úgyhogy én maradok ennél.

2012. márc. 17. 18:04
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
ez a varázsszó- belsőségek és néha zöldség.. én szintén csak húst etetek némi reszelt répa, cékla stb meg néha gyümölcs, néha adok tojást, túrót, olajat (olíva, hal) a tapasztalataim pont ugyanezek csak én nem az első hanem sokadik kutyát nevelem fel így, kellenek a zöldségek, gyümölcsök olajok mert pl a szőr szebb és fényesebb lesz tőle az inak feszesebbek a porcoknak, izmoknak is jó
2012. márc. 17. 18:11
 16/16 anonim ***** válasza:
Aki lepontozta #14-et, megindokolná, hogy miért tette?
2012. márc. 17. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!