Mi lehet a baja?
Nem lehet, hogy te lettél ideges a vizsga miatt, és ezt veszi át a kutya?
Mit teszel, amikor ilyen agresszív megnyilvánulásai vannak, hogyan próbálod leállítani? Amíg ezt nem tudod kezelni, és nem akarnék vele terápiázni, mert esetleg nagyobb kárt csinál, mint hasznot, ha élesben áll neki acsarogni...
És hatásos? Mert ha nem - márpedig gondolom nem, különben nem jöttél volna ide kérdezni -, szerintem válts technikát. Eleve nem ajánlott kiabálni vele akkor, ha azt akarod, hogy nyugodt legyen, meg a felemelgetéssel, figyelemadással "megdicsérni". Tudom, te nem dicséred, de neki jó érzés, hogy törődsz vele, hozzáérsz, kivívta a teljes figyelmedet.
Szólj hozzá csendesen, meg fogja hallani, jó füle van, és csak ültesd vagy fektesd le oldalt vagy háttal az agresszió tárgyának, és korrigáld, ha mégis odafordulna, esetleg tovább ugatna vagy morogna. Amint teljesen megnyugodott (a feszült ülés/fekvés nem nyugalom!), megdicsérheted és ha úgy ítéled, odaviheted az izgalom tárgyához megismertetni vele. Ha jó terápiás kutya, akkor megérti, hogy az elvárt viselkedés a nyugi, és nem az idegbeteg agresszió.
A hatásost úgy érted, hogy egyre ritkábban csinálja, és aféle mutatnak a dolgok, hogy le fog szokni róla?
Amúgy meg az okra vonatkozó kérdésre nem válaszoltál, innentől kezdve meg nem értem, mit akarsz, tényleg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!