Ti milyen játékokat szoktatok játszani a kutyáitokkal?
Birkózni, rohangálni, labdázni ami épp eszembe jut..
Spániel ill. tacskó x kutyusok
13/l
4 éves roti-nj mix kan.
A legkedvesebb játéka, hogy a madzagos labdát elhajítom jó messzire, és ő visszahozza...ez megy kifulladásig :) Ennek extrém verziója, amikor domboldalban csináljuk két labdával: eldobom az egyiket, utánarongyol és visszafele futva ereszti a labdát, közben én már dobom ellenkező irányba a másikat. Negyed óra ingalasztizás után a nyelve kilométeresre nő :D
Nagyon szeret keresőjátékokat végezni. Labdát magas fűbe, bokrok közé dobom, és szaga alapján megkeresi. Ilyenkor csóválja a farkát, teljesen átszellemül, koncentrál. Ez agyilag is nagyon elfárasztja.
Ennek másik módja, hogy a lakásban dugom el a játékot...itt nehezebb dolga van.
Nagyon szeret frisbee-zni is, akrobatikus ugrással szedi le a levegőből a korongot.
Imád úszni, ezt nyáron összekötjük az apportírozással.
Szoktunk dögönyözőset is játszani, főleg reggel, ébredés után. Az ágy mellett fetreng, lerágja kezem-lábam, én meg dögönyözöm.
Imád rongyot, harapóhurkát, madzagos labdát tépni, húzni-vonni. Ilyenkor én teljesen elfáradok, rengeteg erő kell részemről ehhez a játékhoz. Sokszor körmöm törik, kezem majd kirándul a helyéből, akkorákat ránt a játékon Argos. Ilyenkor lazításként szoktam futásra ingerelni, kergetőzünk.
Magányos "játéka" a Duna parton az ásás, farönkök szétaprítása, Duna aljáról mindenféle növényi alkatrész kibúvárkodása
birkózni muszáj :D + imádja azokat a dolgokat, amik sípolnak
És a sípolós játékot el lehet dugni bárhová, pl takaró alá, ott megsípoltatni, és már kezdődhet is a "kincsvadászat" :D
Szia!:)
Nekem 4 kutyám van, mindenki tök más jellem, mégis nagy az összhang:)
Mi is klikkerezünk, mondjuk a közép-ázsiaim szépen megcsinálja a feladatot, de látszik, hogy magában méltatlankodik...:D
Egyik kutyám imád agilityzni, a másik amatőr apportos.
A harmadiknak a biciklis séta és a labda a mindene.
Nekünk is sok húzós játékunk van, ezt a kutyák játszhatják egymással, vagy van, hogy csak a labdab.zival játszom...
Vagy csak eldobom neki, vagy ő fogja a labdát, én meg a madzagos végét és húzóverseny van.
Néha hagyom nyerni, akkor kergetem...
Van a kert közepén egy nagy tűzrakóhely, ami most 1 méteres magasságig tömve van fatörmelékkel, ekörül kergetőzünk legtöbbet.
Néha én futok előle, elképesztő, hogy hogy bújócskázunk a farakás két oldalán...:D
Néha megpróbálom becsapni, hogy ellenkező irányba kezdem kergetni, azt nagyon élvezi, de a kis malac eltanulta, és ha ő kerget, már ő is szembe kezd futni velem!:D
A birkózás meg naná, az nagy szórakozás, akkor mindig mondom, hogy épp kit birkózzunk le...:D
Meg az Aldiban árultak különböző fa játékokat, amibe el lehet rejteni a kutyának a jutalomfalatokat és tologatással, csúsztatással, tető leemeléssel meg tudja szerezni őket...
na ezt mindegyik imádja, csak sajnos a KÁJ mancsai között hamar tönkremegy... meg mondjuk nem ő a csapatban a logisztikus.:D
Egy hosszú, rugalmas botra egy plüssjáték van kötve, és erre vadászhat, ha elkapja, jutalomfalatot kap, így nem kell birkózni vele érte. Nagyon jó, mert én alig mozgok, ő meg jól kitombolja magát :) Arra is nagyon jó ez a játék, hogy megtanulta az eresztést, és már gyakoroljuk a lehívást is, mikor nem szabad elkapnia. Ez nagyon jól jött már "éles" helyzetben is!
A másik, amit nemrég kezdünk el, lángnál felhevített szöggel kilyuggatott vitaminos dobozba rejtett szarvasgomba felkutatása a kertben. Nagyon élvezi, és lesz hasznos szórakozása séta közben is...
Én általába labdával és bottal foglalkoztatom.
A hullahopp karika a kedvence!
Leteszed a földre a karikát de úgy hogy át tudjon ugorni rajta! A kutya van az egyik oldalaán a másikon egy kis jutalom. És ugrál mindig át és át :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!