Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tarthatok kutyát ilyen helyen?

Tarthatok kutyát ilyen helyen?

Figyelt kérdés
Egy csendes nyaraló övezetben lakunk, a közvetlen szomszédok csak üres telkek. Nekünk is elég nagy telkünk van, de nincs teljesen elkerítve. Nagyon szeretnénk egy kutyát, de nem tehetjük meg azt, hogy körbekerítjük az udvart, viszont láncra semmiképp nem akarjuk kötni. Próbáltunk részlegesen elkeríteni egy kisebb udvarrészt, de az sem megoldható, ...bonyolult. Menhelyről szerettünk volna egy kis kutyust kihozni, de nem tudom vajon így nem kóborolna el? Hozzá lehet szoktatni egy menhelyről kihozott kutyát, hogy ne menjen el ha nincs kerítés?
2012. márc. 15. 21:02
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

persze ivartalanítás nélkül nem tartanék kutyát, ez egyértelmű.

sok ismerősöm van akiknek van kutyájuk. a kerítés egyik kutyánál sem jelentett akadályt ha kóborolni akartak :) vagy kiástak a kerítés alatt, vagy átmásztak rajta, vagy van ahol az ajtón szökik ki amikor a gazdi kilép rajta...szóval kerítést hiába is csinálnék, úgyis megtalálná a módját ö is.

sokat vagyunk az udvaron, de azért nem mindig. télen meg főleg nem. és éppen a tél miatt aggódom a leginkább, mert akkor alig van kint az ember. ...

2012. márc. 15. 21:51
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

A kerítésen át szökésnek kettő darab, könnyen megszűntethető oka van.

1) sz*r kerítés

2) nem sétáltatott kutya

A kerítést gondolom nem kell magyaráznom, VAN kutyabiztos kerítés, csak néhányan úgy gondolják, hogy túl sok macera, ezért inkább nem létezőnek tekintik.

A sétáltatással abszolút megszűnik a szökés utáni vágy, hiszen egyik kutya sem akar tilosban járni, ha nem muszáj. Egész egyszerűen csak nem élhetnek kertbe zárva, szükségük van élményekre, ingerekre, a világ megismerésére, és mindenre, ami a sétával jár.

2012. márc. 15. 21:54
 13/16 A kérdező kommentje:
igen, sz@r a kerítésük, kutyájuk már nagyon régóta van, de pénzük nekik sincs új kerítést csináltatni. kutyájuk arra kell, hogy távol tartsa a rossz szándékú embereket. ez van náluk, mint sok más hasonló háznál. nem sétáltatják, hiszen a ház őrzése a dolga, ennyi. nem elítélem, mert ilyet nem teszek, de ez van ma nagyon sok helyen. van akik megkötik inkább a kutyát...én nem tennék ilyet sem. ... akkor inkább nem lesz kutyánk.
2012. márc. 15. 22:12
 14/16 Szilvi & Argos ***** válasza:

Két választásod van: vagy elkeríted legalább az udvar egy részét, ún. kennelnek, vagy lakásban tartod majd a kutyát, mintha emeletes házban laknátok a városban. Ekkor napi többszöri sétával, illetve kertbe kivitellel oldhatjátok meg a "szükséges" dolgokat.

Kerítés nélkül kint hagyni a kutyát felelőtlen és törvényellenes dolog: elüthetik, ellophatják, megmérgezhetik, sintér elviheti, más kutya széttépheti, stb.

2012. márc. 15. 22:50
 15/16 anonim ***** válasza:

Van kutyabiztos kerítés, csak könnyebb széttárni a karodat, mint a kutyát biztonságban tudni.

Én kb. 3 éven át küzdöttem a kutyámmal, állandóan kerítést javítottam kevés pénzből, de végülis én győztem. Eleinte csak foltozgattam a lukakat, csibehálóval, amin csak röhögött, szakszerűen kibontotta 2 karomvágással. Aztán alsó feszítődrótot cseréltem, ahol már elöregedett, de ő szépen lefejtette róla a kerítéshálót alulról. Aztán kerítéshálóval foltoztam, azt szálanként fejtette ki. Nagyjából 1-2 hónap idegeskedés után meguntam és rászántam a pénzt, benne volt kb. 50-60 ezer Ft-omban, de ebből az egész kertet 50-50 m hosszan leacélhálóztam 1 m magasan. Így megoldódott a szomszéd felé a probléma mindkét oldalon. De a belső elválasztó kerítésen lazán átugrált, mert az alacsonyabb volt, de szerencsére bizonyos magasságot már nem bírt átugrani. A bedőlő hálórészeket függőlegesre kellett igazítani, azóta nem tud minden belső kerítésen átugrani. Csakhogy közben rájött, hogy a szomszéd felé egy ponton túl alacsony a kerítés, na ott át bír mászni, de megoldottam azzal, hogy a belső kerítéssel elválasztott olyan részbe csukom, amin nem tud átmászni. Csak érzékeltetem, mennyi munkánk van abban, hogy kutyabiztos kerítésünk legyen, de van! És ha ez sem volna elég, akkor hegesztetek majd körbe befelé dőlő acélhálót a kerítés tetejére, azon az életben nem mászik át egy kutya sem.

Nem mindenkinek ér ennyi macerát a kutyája élete, de nekem megérte.

2012. márc. 19. 02:16
 16/16 anonim ***** válasza:
Az meg, hogy van-e elég pénz erre...Nos, egy ismerősöméknél pont most számoltuk ki, hogy havi 30-40e Ft-ot költ a család cigire, egy év alatt 3-400 ezer Ft. De persze kerítésre nekik sincs pénzük, a kutyájukat állandóan felcsinálják a kóbor kutyák.
2012. márc. 19. 02:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!