Normális az ha az állatorvos több kutyát beolt egy tűvel?!
Vidéken lakom,most március végén lesz kutyaoltás,a község lakói ugye kiviszik a kutyákat(nálunk a sport pályán lesz)sokan vannak,tumultus van,és már több ember mondta,hogy az állatorvos nem sűrűn cseréli le a tűket amivel olt.Lehet ezt így csinálni?!Higiénia szempontból lehet ezt csinálni?
Nem szeretném,ha így kapná meg a veszettség ellenit,hogy a tű amit bele szúr a kutyámba ,már használt:S
Én gondolkodom most hülyén?!Lehet valami baja a kutyának?:S
Előre is köszi a normális válaszokat!
Nehogy elvidd!
Nálunk is igy csinálta a doki, és el is pusztult egy kutyus miatta, legalább is ezt hallottam.
Én máskor viszem a kutyámat oltani, nem ilyen tömegesen. Elviszem szépen a rendelőbe, beoltják és kész.
szia!
Nálunk is ezt csinálták régen. Mindig megkérdezte a doki, hogy együtt vagyunk-e (2 kutyát vittünk). Mikor mondtuk, hogy igen, 1 tűvel oltotta be őket. Amikor a beagle babesiosisos lett, utána már külön oltattuk őket. Féltünk, hogy benne maradt a betegség a vérében. (persze a kuty meggyógyult)
Szerintem nagyon rossz dolog, mai fejemmel már nem mennék bele együtt tartott kutyák esetében sem. Persze gyerekként más.
Én járok ilyen összevezetéses eboltásra adminisztrálni és én is megdöbbenve figyeltem az első alkalommal, hogy kb. 5-6 kutyánál is ugyanazt a tűt használják az állatorvosok. Amikor rákérdeztem, hogy ez nem gond-e azt mondták, hogy nem, semmi baja sem lesz a kutyának tőle. Én is kétkedve hallgattam, de egyébként meg egy nagyon lelkiismeretes dokiról van szó, én ezek után mégsem oda vittem beoltatni a kutyámat, hanem megkértem, hogy jöjjön el, és oltsa be otthon. Nyilván több pénzt kérnek háznál, de nekem megéri az a plusz ötszáz forint, hogy ne legyen baja a kutyának.
Szóval ez nem egyedi eset, bevett szokás, aztán úgysem bizonyítja be senki sem utólag, hogy attól lett-e baja a kutyának vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!