Szerintetek az állatkínzás, ha egy kutya egy másfél szobás lakásban van, és kéthetente egyszer viszik le sétálni?! A dolgát egy pelenkára végzi, ami le van terítve a földre a konyhában.
hát ez állatkínzás..
mond nekik hogy ajándékozzák el ha unják,szegény kutya :(
Ez azért nem ilyen egyszerű.
Törvény szerint egy kutyának egyedi tartás esetén 10, csoportos tartás esetén 6 négyzetméter akadálymentes területet kell biztosítani. Egy panelban ez adva van. Tehát jogilag lehet, hogy ez nem minősül állatkínzásnak...de nem vagyok benne teljesen biztos.
A másik: mennyi idős a kölyök? Mert ha 8-12 hetes és még nincs meg minden oltása, akkor szintén nem tekinthető kínzásnak. Sokan addig nem viszik le az utcára a kölyköt, amíg minden oltást meg nem kapott...(én a másik véglet vagyok, ha lesz kölyökkutyám, az első perctől hordom majd szocializálni, de persze nem engedem majd oda minden jött-ment kutyához)
Azonban az érzelmileg, emberileg igenis kínzás, ha nem viszik sétáltatni. Szobakutya fajtáknál (csivava, fehér pamacsok, yorki) szokták azt csinálni, hogy pelenkára szoktatják és hetente 2-3-szor viszik le esetleg...ez tényleg állatkínzás. De nekem az is állatkínzás kategória, ha 3-szor leviszik a kutyát, legyen az bármilyen fajta pórázon fél órára...
Szilvi!
én is gondolkodtam azon h nincs meg neki minden oltása?! De akkor vajon miért viszik le 2 hetente? Ha egysuer sem szabadna.
Szerintem érdemes lenne visszaolvasni és észrevenni a kérdező mondatát,miszerint azért nem viszik le mert unják. Kérdezem én azt h mi vár arra akölyökkutyára akit már most unnak?-menhely
Milyen kutyusrol van szo? attol h középtestű sokféle lehet. yorki és társai kilőve,hozzáteszem h én nagyon ritkán találkozom olyan yorkis,csivavas gazdival akinek a kutyája rendesen van szocializálva,általába mindenki lakáskutyának tartja alig éritnkezik a külvilággal,pláne más ebeekkel,igy vadulnak el.
Ha már nem bírod cérnával, nézz szét az alábbi oldalakon:
Vagy a Google-ba írd be egyszerűen, hogy "állatmentők". Tuti találsz olyan szervezetet, aki lép az ügyben. Én 3 hónapig bírtam cérnával a szomszédban egy 1x1.5-ös ketrecben folyamatosan bezárva tartott foxit (letapossa a virágokat!), aztán szóltam az állatmentőknek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!