Kutya ivartalanítását mikor a legcélszerűbb elvégeztetni?
Bizony kedves utolsó én is igy látom.
A legideálisabb időpont mindkét nem esetében 7-9 hónap,az ivarosodás előtti időszak.
Az az orvos aki még mindig azt terjeszti, hogy első tűzelés után, illetve uram bocsá' egy alom után, szerintem sürgősen menjen inkább birkapásztornak.
Egyébiránt pedig aki szerint a fenti eset a normális ajánlom, hogy olvasson több szakirodalmat, kitárul a világ!
A kistestűek gyakran 5-6 hónaposan ivaréretté válnak. Az én szuka kutyám is 6 hónaposan tüzelt először. Sajnos én marha a 4. tüzelése után műttettem csak meg, miután átesett egy nagyon komoly álvemhességen. De természetesen soha nem voltak kölykei, ugyanis nem törzskönyves.
A következő kutyámat valószínűleg az első tüzelés előtt meg fogom műttetni. De akkor sincs tragédia, ha megvársz egy tüzelést. Szerintem ezen még nem múlik semmi a későbbiekre nézve, a lényeg, hogy 1-másfél éves kora körül már átessen a műtéten, és akkor nem lesz gond:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!