Milyen gyakran kell fürdetnem egy szálkás tacsit, és egy pit keveréket?
Üdv!
Amit én javaslok:
Csak akkor érdemes fürdetni, ha már ténylegesen zavaró szaga van, Ez olyan két hónap alatt szokott összejönni (legalábbis én ezt tapasztalom).
Minden séta után érdemes berakni őket a kádba saját lábon persze és a kutya fenekét szappannal, a hasát és az ivarszervet simán vízsugárral leöblíteni, a mancsát simán vízzel lemosni és a pofáját is "kikotorni". Ezután a kutya vizes felületeit letörölni. Ha nagyon összekoszolták magukat, akkor sima vízzel is ki lehet őket "öblíteni" (ez nem árt nekik, ellentétben a samponnal, mert az bőr védő zsírrétegét is leszedi. Ezért lehet a kutyát csak ritkán fürdetni samponnal az évben).
Nagyjából ennyi.
Üdv!
Fürdetni akkor szoktam a kutyáinkat ha esett az eső és sárosak lesznek kint (ha nem hemperegnek bele a nagynak elég lemosni a lábait, de a kicsi összesarazza az egész hasát, így teljes "alváz mosás" van). Amúgy olyan 4-5 havonta, gondolom formán. :) Bent laknak, szóval a sétán kívül nem szednek fel koszt, ha porosak (főleg nyáron ha olyan helyen járunk) vizes törölközővel átdörzsölöm őket. A lábukat szoktam még vizes ronggyal megtörölni séta után.
Nem kell folyton áztatni őket, mert nem tesz jót a bőrüknek, kiszáradhat, de nincs kimondottan felírva a naptárba, hogy na akkor 22-én kutyát fürdetünk. Mondjuk ők nem ágyban alvós kutyák, szóval nem tudok nyilatkozni arról, hogy mások hogy csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!