Tenyésztenek még göndör szörü németjuhász kutyát?
Figyelt kérdés
van egy könyvem a németjuhászkutyárol és abba van egy kép a göndörszörü németjuhászrol nagyon szép érdekelne hogy tenyésztike még és ha nem miért?2012. márc. 12. 19:22
1/9 anonim válasza:
Nem lehet hogy a "hibás" kutyákat mutatja be az a kép amiket nem fogadnak el? Olvastam más fajtakönyveket amikbe beleraktak hibás színű kutyát (pl dobbermannos könyvbe fehér dobermannt) de odaírták, hogy nem elfogadott. Én még sosem láttam göndör német juhászt.
2/9 anonim válasza:
Valóban szépek.
Sajnos már nem tenyésztik. Pontos okát nem tudom.....
3/9 anonim válasza:
2. vagyok
És ha jól tudom nem is tenysztették csak volt 1-2 ilyen szőrú kutya
4/9 A kérdező kommentje:
azt irja a könyvbe hogy eleinte tenyésztették de csak a rövidszörünek sikerült világkarriert befutnia
2012. márc. 12. 19:33
6/9 anonim válasza:
Ó hát ezt én is láttam. Szerintem a német juhász régebbi típusa amiből kialakult a mostani.
7/9 anonim válasza:
Hát nem tudom de nekem ez pl egy régebbi briardra hasonlít egyáltalán nem német juhászra.
8/9 anonim válasza:
A mai német juhászt sokféle kutyából alakították ki.
Ma is előfordul göndör szőrű nagy ritkán. Egyet én is ismerek. Nem örökíti, az tuti. A mai tenyésztői vonalakban már nagyon távol van az a szőrminőség. Nem is elfogadott a fajtaleírásban.
9/9 anonim válasza:
Sajnos nem látni a fejét a szőrtől,de a farka egyértelműen nem németjuhász.
szerintem inkább a bobtailre hasonlit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!