Ilyet csinálhat egy buszvezető?
Na... megtaláltam a Tisza volán távolsági és helyközi járataira vonatkozó szabályzatot. VIII. Pont élőállatok szállítása: "1. Az autóbuszba utasonként bevihető élő állatok és szállításuk feltételei:
a) egy kutya, szájkosárral és pórázzal ellátva,"
Itt a szabályzat teljesen: [link]
A pontos szabályzat így van!!!!!!!
"1. Az autóbuszba bevihető élő állatok és szállításuk feltételei:
a) egy kutya, szájkosárral és pórázzal ellátva,
A VOLÁN a forgalmi viszonyoktól függően az élő állatok szállítását tovább korlátozhatja!!"
A végén van a lényeg!
Szóval megteheti!
Egyébként milyen fajta volt?
csak mert a buszvezető túl nagynak értékelte!
De akkor értitek a problémámat. Mert nem az volt pl hogy nem akartam jegyet venni,vagy valami, Sőőőt...még meg is kérdeztem hogy a kutyának milyen jegy kell. volt póráz is,Szájkosár is .
És amugy igen pont Szeged fele mentem volna..
Bullmasztiff
Én ugyan így jártam multkor, csak ölebbel. Közölte a buszsofőr, hogy már van egy kutya a buszon (közben senkinél nem volt) és leszállítatott, hogy menjek a következő járattal ami pont oda visz ahova megyek (nem csak átmegy rajta)...
Legközelebb ezt csináld: Világosítsd fel a szabályzatról (nefélj tudja ő csak hernyó), illetve arról, hogy a Te kutyád ennek tökéletesen megfelel. Ha még akkor is pattog, akkor mondd meg, hogy rendben semmi probléma mész a következő járattal, de szeretnéd felírni a nevét a későbbi panasz miatt. KÖTELES megadni. Ha nem adja meg, akkor mondhatod, hogy semmi probléma akkor leírom a busz rendszámát illetve, hogy mikor ment a busz. (ebből is vissza tudják keresni) Aztán további szép napot kívánsz. De hidd el idáig már nem fogtok jutni, mert felfog engedni a buszra. Hatásos módszer! Nem akar ő bejelentést a fejére.
Szerintem ez helyzettől meg buszvezetőtől függ.
Ha relatíve sokan voltak a buszon akkor ítélhette meg úgy a helyzetet hogy inkább nem kockáztat.
Azért a bullmasztif elég nagy kutya és téged nem ismerlek de sok idióta kutyagazdát ismerek.
Pont egy másik topikban beszéltünk kesgyerekesekkel hogy mennyi kutyagazdi gondolja hogy szeretik ha a pár éves gyerekeikhez odaszalad egy hatalmas kutya.
Nem a buszvezetőnek akarok teljesen igazat adni csak vázoltam hogy miért lehetséges hogy ő úgy gondolta hogy végül nem enged fel titeket...
ja és az oltási könyvnek is mindig nálad kell lennie ha utaztatod a kutyát mert szintén kérhetik!
Hát ha ezt látta a soför akkor lehet hogy félt hogy "ők" majd szórakoznak a buszon a kutyával és baj lehet.
És ugye vagy egy csapat "őket" nem enged föl vagy téged!
"Ők" valszin kiverték volna a balhét és talán meg is verik. te meg nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!