Letört a kutyusom körme?
Figyelt kérdés
Most vettem észre hogy a mopsz kutyusomnak le van törve az egyik körme a hátsó lábáról... szerintem tövig vagy én nem tudom. és friss lehet neki mert ha megtörölgetem neki akkor úgymond véres.. tudok vele valamit csinálni esetleg vagy hagyjam, hogy begyógyuljon neki ?2012. márc. 7. 20:17
1/3 anonim válasza:
Le kell jódozni a sebet. Lehetőleg pár alkalommal meg kell ismételni a fertőtlenítést. Valószínűleg beakadt valahová, és ezért tört le. Nincsen vele semmi más teendő. Ki fog nőni egy idő után a körme. Arra viszont ügyelni kell, hogy le legyen vágva a kutyus körme, ha nem kopik. A lengőújjakon lévő köröm nem kopik, ezért rendszeresen le kell vágni, hogy ne kampósodjon be.
2/3 lizzi77 válasza:
Fertőtlenítsd le, gyulladáscsökkentő krémmel vagy sprével kezeld le, ne engedd, hogy lenyalja.Ha tűri a kötözést, és nem szedi le, be is kötheted.Ha beheged, vedd le sétáltatáskor, figyeld, hogy nem gyullad-e be, nem gennyes-e.Ha igen, irány a doki, aki kikezeli, kap gallért, stb.
3/3 anonim válasza:
nem elég az otthoni kezelés, antibiotikumra van szüksége!
azzal, hogy a köröm letört, nagyon könnyen támadhatja meg a csontszövetet kórokozó, ami miatt amputálni kellene azt az ujjat, mert a csontszövet nagyon nehezen kezelhető.
jobban jársz, ha elviszed még most dokihoz, ezt nem érdemes megkockáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!