Miért hull foltokban a szőre?
Sziasztok.
Van egy kb 6 hónapos kutyakölyköm de az elmúlt 2 hétbe kezdett hullani a szőre. Előbb csak a mellső lábai közt kezdet ritkulni majd a hátsó lábai közt és mostanra a hátsó külső combján és a oldalán is hull.
Kicsit olvastam erről hogy lehet ha nem kap meg minden vitamint de aszt eszi amit a család.
Ti mit ajánlotok? valami házi megoldást mondjatok lécíves.
Köszönöm előre is
Milyen fajta kutyus? Mivel eteted? Mert lehet, hogy allergiás a tápra, amit kap. Ha ez így van, akkor elég lehet egy tápváltás is.
Én azért megmutatnám az állatorvosnak.
köszönöm az eddigi válaszokat
Mi nem vagyunk vegetáriánusok és a kutya hus maradékot is kap az ételébe.
Egyébként a kutya egy korcs ilyen juhászkutya keverék.
Ha valaki azt írja, hogy foltokban hullik a szőre, akkor valószínűleg sok mindenkinek, mint nekem is az jut eszébe, hogy 1-1foltban már nincs vagy alig van szőr a kutyán, ugyebár vedléskor hullik a szőr rendesen, de nem így.
A házi koszt teljes mértékben tökéletes a kutya táplálására, ha az megfelelően van összeállítva és nem mindenféle emberi maradék. Sajnos a kettőt rengetegen összetévesztik! Tehát ha a kutya kizárólag maradékon él, főleg mivel kölyök igenis elképzelhető a vitaminhiány. Még a tudatosan összeállított házi koszt mellett is, hiszen amellé is szoktak ajánlani vitaminkiegészítést (lehet direkt ilyen készítményeket kapni).
A kutya, mint a kérdező írta azt eszi, amit a család (magyarul maradékot), tehát elég valószínűnek tartom, hogy a már fent sokszor említett vitaminhiány lépett fel, esetleg a vedlés miatt durvábban jön most ki a kutyán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!