Öreg kutyat tartok, ti szoktatok rutinszerüen vervetelt kerni az allatorvostol? Ha igen, miket nezettek meg?
Öreg kutyam 10 eves, jagd terrier v. patterdale terrier keverek. Igazabol nem latszik rajta a kor, fekete es meg nem öszül. Eszik rendesen, jatszik a kicsivel (masfel eves mult), edzesen mar nem fogom be a bringa ele, mert nem birja, hanem fut utannunk. Eddig nem is lenne semmi problema, de par napja nyüsszög maga ele. Fekszik es nyüszit. Kiengedem, hatha pisilnie kell, de nem, fekszik a bejarat elött es nyüsszög. A kocsiban is nyugtalankodik. Mostansag eleg sokat is ugat, holott fölöslegesen sosem ugatott.
Gondoltam jövö heten elmegyek a dokihoz es kerek egy vervetelt. Esetleg, ha valamilyen daganata lenne, az kimutathato?
Köszönöm a normalis valaszokat!
Ivartalanitott kan. Hmmm, de ha lenne valami szervi elvaltoza (vese, maj) csak mutatna, hogy "rosszak" az ertekei?
Csak aggodom miatta, nem volt meg sosem öreg kutyam. Olyan, m intha nem talalna a helyet, masik pillanatban meg egy önfeledt kölyöknek erzi magat :)
Minden kimutatható, ha konkrétan arra keresnek rá.
A daganatot amugy is latnia kellene a magas fehérvérsejtszámból, bár ilyenkor már előrehaladott stádium van.
Én vmilyen kőre tippelek, vagy csak front van ami megviselte.
kérj egy kivizsgálást, adoki látni fogja, hogy mit csináljon (ha rossz a szívhangja,akkor szív ultrahang kell, ha fájdalmasa veséje vizelet...stb.
Bízd az orvosra
Szerintem szerelmes:) Tüzelés van, az én kis pasasaim is egész nap nyüszögnek.
Amúgy van egy érték a vérben, ami kimutatja a daganatot, ha jól tudom, a széteső sejteket mutatja ki a vérből. Most nem tudom mi a neve ennek az értéknek, de utána tudok nézni.
Én a 7,5 éves kutyámnak nézettem, mert nagy volt a hasa, de kiderült hogy csak felfújódásos emésztési probléma, nem daganat.
Érdemes a máj, vese értékeit is nézetni.
De szerintem könnyen lehet hogy most csak szerelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!