Van olyan gazdi aki csak száraz táppal eteti a kutyáját?
19:51 -nek
pár ezer éve nem is voltak ilyen tenyésztett fajták!
a farkasok nem is esznek tápot ma sem, a kutyákat kérdezték.
viszont nem érdemes mindenféle olcsó, rossz minőségű táppal etetni, sem otthoni maradékkal, nem véletlenül van manapság annyi daganatos és cukorbeteg a kutyák között.
jó minőségű, a fajta igényének megfelelően összeállított táppal kell etetni.
Kedves Kérdező!
Én túlnyomó részt száraz táppal (Acana) etetem a kutyáimat. Kis langyos vízet teszek rá, mert ők mohón esznek és így lassítom őket. A táp mellett kapnak idény zöldséget, gyümölcsöt, amit mi is fogyasztunk. Tegnap almát kaptak, télen diót. Imádják, szépek, egészségesek és nem éhesek állandóan. Az előttem említett székletprobléma nálunk nem jelentkezik, magyarán szólva nem jön ki az aranyerük :)
Én kipróbáltam, hogy a hentes odaadott mindenféle olyan húsokat, amik már régen álltak a fagyasztóban, ezért nem adta el. Csupa színhús volt, tehát nem farhát, ami csont és bőr, hanem pulykamell filé, sertéscomb, csirkemáj és hasonlók. Olcsón adta, mert 200 Ft-ot kért kilójáért. Tettem hozzá tésztát meg rizst. 15 ezer forintot fizettem és 5 napra volt elég. Ennyiből máskor legalább 10 napig etetem prémium táppal a kutyáimat. Szóval azzal nem értek egyet, hogy olcsóbb. És nem számoltam a főzést, a hűtést meg hogy 3 napig csak mosogattam utána.
Valóban az emberek többségének a házi koszt a konyhai maradékot jelenti. Tudok olyat, aki a szomszédos iskolából hozza a moslékot. Mákos tésztával meg spenóttal etetve olyanok is a kutyák, amilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!