Hogy tudom szófogadásra bírni a kutyámat? Labrador kutyáról lenne szó aki 4 éves lesz.
Nekem is labim van, ennyi idős pont.:) Másfél évvel ezelőtt enyém is ilyen volt, mindent megcsinált kb. amit kértem tőle, de lefeküdni nem volt hajlandó, pedig megtanítottam neki, bárhogy kértem tőle... Nálunk az volt a gond, hogy nem voltam falkavezér a szemében, erre erősen rágyúrtunk és most minden ok vele.
Sokat gyakoroltunk, elég összetett dolog volt, de végül sikerrel jártam. pl séta közben ha pórázon volt, nem engedtem szimatolni, ajtón csak utánam mehetett ki, kajálni csak parancs után lehetett, ételmegtagadást sokat gyakoroltunk, engedelmesség pórázon és póráz nélkül... apróságnak tűnnek, de sokat segítenek. Persze volt segítségem, de sok múlik azon, hogy mennyire tudod betartani.
Alapjáraton, ha a kutya nem teljesíti a feladatot, amit a gazdája kiad, akkor azért a gazda a hibás.
Szóval nem a kutya nem bírja teljesíteni a feladatot, hanem TE nem tudod úgy közvetíteni felé, hogy annak tényleg legyen hatása.
Amit itt pár sorral feljebb leírt az egyik kommentelő, az hatásos. Erősítsd meg a szemében a te szerepedet, ha TE azt mondod, akkor annak ÚGY kell történnie. A gyakorlás alatt legyen éhes a kutya mindig, éhes kutyával a legkönnyebb dolgozni, ha szükséges egy napot ki is hagyhatsz (nem fog éhen halni) gyakorlás előtt, és ne hagyd, hogy azt csináljon amit ő gondol. Bár ha éhes lesz, akkor elvileg rád kell hogy tapadjon. Labrador, szóval a gyomra a legfontosabb neki. Sok gyakorlással, következetességgel, határozottsággal helyre lehet hozni ezt a dolgot, de akkor tényleg úgy kell viszonyulnod hozzá, hogy nem engedsz az ő akaratának sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!