Szerintetek baj lehetne belőle?
A kutyám nem a legbehívhatóbb, vagyis ha nem megy messze persze szólok oda jön.
De ma se mertem elengedni mert féltem hogy nem jön vissza, mert talál egy szagot pl.
Viszont így sose fogja megtanulni a behívást, viszont félek a fent említettől.
Szerintetek el merjem engedni?
Durva, de én a kutyámat 3 hónaposan, a legelső sétánk alkalmával simán lecsatoltam pórázról:) Volt nálam néhány jutifalat, csipogós játék, de egyikre sem volt szükség, ha leguggolsz és vidáman kiabálsz a kutyádnak, azzal játékra hívod és vissza fog menni. Szerintem nem lenne gond, de érzem, hogy Te nem bízol a kutyádban. Na ezen kell változtatni:)
Kezdésnek próbálkozz hosszú pórázzal, kiképzők 20-30 méteres pórázon szokták gyakorolni.
Menhelyi, 1.5 évesen fogadtam örökbe, ezért sajnos kiskorában nem tudtam vele "gyakorolni".
De azért megpróbálom majd:)
köss rá a nyakörvére egy hosszú kb.15-20m-es madzagot. Kérj meg valakit (rokont, barátot, ismerőst) hogy segítsen.
A segítő megfogja a kutyust, Te elszaladsz tőle kb.10 méterre és hívod. A segítő ekkor elengedi és ha odament hozzád nagy dicséret és jutifalat. Ha esetleg másfelé megy még mindig ott a madzag amit megfoghatsz és igy nem tud elszaladni. Érdemes először közelről hívni és fokozatosan növelni a távolságot.
Nem nagyon szokták ajánlani, de nekem a flexi póráz sokat segített az elején, amikor egyedül gyakoroltam.
Sok sikert.
Köszönöm a választ.
Sajnos az a baj hogy senkise akar soha velem jönni sétáltatni:(.
Meg azt hallottam, hogy ha hosszú pórázt teszek rá, ő érzi hogy nincs "szabadon" ezért könnyebb behívni, de nem könnyű vele megtanítani a behívást.
Végül amellett döntöttem, hogy megbízok benne annyira tudjam vissza jön e.
El engedtem. Szépen vissza is jött amikor hívtam:) Nagyon örültem neki.
De nagyon köszönöm a válaszokat, mentek a zöld mancsok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!