Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a Silver...

Mi a véleményetek a Silver dream aussie kennelről?

Figyelt kérdés

Tapasztalatok? Elég sok kutyájuk van, mert még border colliet és foxikat is tenyésztenek, ezért szerintem nincs annyi idő minden egyes kutyára, de javítsatok ki ha máshogy van. Viszont sok más tenyésztőnek van tőle kutyája és külföldről is sokan érdeklődnek a kutyáik iránt, úgy tudom. Esetleg ha írna valaki aki onnan vett kiskutyát, az jó lenne.

Valaki esetleg tud valamit a Small swan sheltie és aussie kennelről? A honlapján nem sok mindent találtam az aussieról. ő tenyészti már őket vagy csak tervezi?

2012. febr. 26. 22:34
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Tényleg saját személyzet,miből telik rá!? Hát valakiknek bejött.

És azt nem tudjátok hogy mit sportolnak a kutyákkal, hogyan mozgassák le őket?

2012. febr. 27. 19:38
 12/19 A kérdező kommentje:

Ezt találtam róluk neten:

[link]

[link]

[link]

[link]

Valaki tud még valamilyen oldalt ahol róluk írnak, beszélnek?

2012. febr. 27. 20:01
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
A Silver Dream nagyon jó kennel, európai viszonylatban is kiemelkedő kutyáik vannak, én innen vennék, ha aussiet szeretnék. Ami nekem negatívum, hogy nagyon sok kutyájuk van, persze mindent megkapnak, de nem tudom a kölykök mennyire szocializáltak. A Small Swan kennel tulajdonosa is szimpatikus, rengeteget foglalkozik a kutyáival, a kölykök tuti szuper szocializációt kapnak majd nála.
2012. febr. 27. 20:03
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

szia

Enyém a Kaleido Star aussie kennel.

Én is csak ajánlani tudom a silver dreamos kutyákat :) hobbyra viszont csak színhibás kiskutyát ad Judit olcsóbban.

Az, hogy ki Judit férje azt imádják sokan felemlegetni de ami tény, hogy nemcsak saját de általuk tenyésztett kutyák is nagyon jól szerepelnek a kiállításokon... sokak szeretnek többet belelátni a dolgokba mint amik valójában :) szépek a kutyák, ennyi!

A kiskutyákkal van foglalkozva, Juditnak van kisfia így gyerekeket is szokják :) nekem három SD kutyám van és még nem csalódtam bennük.

Ha kérdésed van akkor privátba vagy mailon szívesen válaszolok... (inkább mailon mert ritkán járok erre)

2012. febr. 27. 21:17
 15/19 anonim ***** válasza:
szia Judit! de jó, hogy pont erre jársz :) valamikor átmennék hozzátok :) mindjárt írok neked mailt!
2012. febr. 27. 21:34
 16/19 anonim ***** válasza:
szia :) persze gyere amikor csak akarsz bár mostanában elvagyok havazva :) na de ne offoljunk itt mindent tele :))
2012. febr. 27. 21:38
 17/19 anonim ***** válasza:
43%
Nem abból élnek jól,hogy tenyésztenek illetve ekkora létszámnál már lehet,hanem a férje a meoe elnöke...
2012. febr. 28. 23:31
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

A farkatlanság annyiban előny, hogy a kutya combja sokkal erősebb lesz, a beállása is szebb, máshogyan kell egyensúlyoznia. Nekem mudim van, ebben a fajtában is gyakori a rövid farokkal, illetve anélkül születő kölyök. Annak idején ragaszkodtam a farokkal rendelkező mudihoz, mert "milyen már egy farkatlan kutya", de aztán felhívta erre a tenyésztőnk a figyelmet, elkezdtem összehasonlítani a farkatlan mudikat azokkal, amiknek megvolt, és én is úgy találtam, hogy szebb a combjuk, beállásuk, járásuk az előbbieknek. Még mindig van pár kivétel, aki azzal tetszik, pl. ő, Gulakuti Hűség hamvascifra kan:

[link]

De ehhez hozzájárul, hogy szép dús szőr van a farkán. Ő például farkatlanul valószínűlebb szebb lenne:

[link]

De ez egyéni ízlés dolga, én csak azt javaslom, figyelj oda erre is :) Mondjuk az aussie-k farka jól szőrözött, de náluk is használati oka volt a farkatlanságnak, és a zömökebb alkatukhoz szerintem a rövid farok, farkatlanság jobban illik, szemben a borderekkel, aminek illik a farok. Nekünk végül két farkatlan mudink lett, aki így igazán hajtókutyásak és gyönyörűek, feszes állásúak, combosak! De ez ízlés dolga, régen el sem tudtam volna képzelni ezt...

Na, bocs az offért, csupán a rosszindulat vezérelt, hogy nehezebb legyen majd döntened :))

2012. febr. 29. 05:57
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és a legtöbb tenyésztőnél lehetőség van arra is, hogy társtulajdonosi szerződéssel vegyed a kölyköt. Ezzel mindketten jól járhattok, neked olcsóbb a kiskutya, a tenyésztő befizetheti őt kiállításokra, és esetleg, ha alkalmasnak ítéli rá és megegyeztek, lehozhat tőle almot a saját kennelneve alatt, úgy, hogy az ezzel járó költségeket állja (szuka szűrése, fedeztetés előtti oltás, kölykök féregtelenítése és oltása, etetése, anyakutyának való táp stb.). Az esetleges orvosi kezelések árát is átvállalja, vagy felesben, vagy egészben. De a kutya nálad van, te gondozod és foglalkozol vele. Visszavenni tőled nem fogja (hacsak a tartás körülményei nem kényszerítik erre, vagy megválnál tőle, de erre nemigen lesz ok), úgyhogy aggódnod nem kell emiatt. Ja, és a tenyésztők jó áron tudnak tápokat, én is boltolok a miénkkel. Ezt a lehetőséget is vedd számba, később megegyezés alapján biztos a nevedre írathatod majd, ha szeretnéd, de addig is így mindketten jobban járnátok szerintem.

Üdv, mudislány

2012. febr. 29. 06:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!